bellen
Contact

Ontwikkelbaarheid Competentie Netwerken

Competentielijst - Netwerken

reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Ontwikkelbaarheid Competenties

netwerken

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Netwerken

De competentie netwerken is goed te ontwikkelen, mits de medewerker in staat is om gemakkelijk contacten met onbekenden te leggen en te onderhouden. Het daadwerkelijk vertonen van dit gedrag is afhankelijk van de bereidheid van de medewerker om zich in gezelschap te begeven. Wanneer de medewerker een 'hekel' heeft aan sociale bijeenkomsten, is ontwikkeling van deze gedragscompetentie aanmerkelijk moeilijker. Daarnaast is het van belang dat de medewerker zijn netwerk ook ten behoeve van anderen wil aanwenden. Wanneer de medewerker zijn netwerk alleen gebruikt om daaruit zelf voordeel te halen, dan zal het moeite kosten het netwerk in stand te houden. De gerichtheid op de belangen van de ander is bij deze gedragscompetentie een belangrijk onderdeel.

On-the-Job: coaching.
Off-the-Job: training.

Trainingsadvies: Netwerken

Er zijn geen reguliere opleidingen of trainingen voor ontwikkeling van deze gedragscompetentie. Wel kan de medewerker tijdens iedere training of opleiding werken aan het opbouwen van een netwerk.

 

Wilt u deze competentie ontwikkelen?

Competentieworkshop Netwerken
Coachen op Netwerken

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op