bellen
Contact
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Ontwikkelassessment: ontdek het groeipotentieel van je werknemer

 

Het ontwikkelassessment biedt een sterkte-zwakte analyse waarmee u concrete handvatten krijgt om uw competenties optimaal te ontwikkelen.

Met een ontwikkelassessment breng je het ontwikkelpotentieel van je werknemer in kaart. Op basis van de intelligentie en de persoonlijkheid van je werknemer wordt er gekeken welke ontwikkelpunten en leerbehoeften er zijn bij je werknemer. Je ontdekt zo welke doorgroeimogelijkheden je werknemer heeft en hoe je het potentieel van je werknemer optimaal benut.


Definitie van een ontwikkelassessment

Een ontwikkelingsassessment wordt gebruikt om een goed beeld te krijgen van hoe een werknemer zich binnen het bedrijf kan ontwikkelen. Vaak wordt het ontwikkeling assessment gelinkt aan een bepaalde functie in het bedrijf, regelmatig is dit een functie waarop de werknemer zich wilt richten en waarin zij of hij zich verder wilt verdiepen. Een ontwikkelingsassessment legt zowel de sterke als de zwakke punten van de werknemer bloot, met als doel hieruit te concluderen welke punten nog verder ontwikkeld kunnen worden. Het is een zeer geschikte tool om de verborgen talenten van je werknemers te ontdekken.


Redenen om een ontwikkelassessment te gebruiken

- Met behulp van een ontwikkelassessment worden de persoonlijke leerbehoeften en ontwikkelpunten van je werknemer in kaart gebracht. Op die manier kan er een opleidingsprogramma op maat worden uitgewerkt voor de werknemer.
- Dankzij een ontwikkelassessment krijg je antwoord op de vragen:
- Wat heeft de werknemer nodig om zich verder te ontwikkelen?
- Welke tools en uitdagingen heeft de werknemer nodig om zich te ontwikkelen?
- Wat zijn de benodigdheden voor de volgende stap?


Verloop van een ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment wordt altijd aangepast aan de functie die de werknemer uitvoert of zou willen uitvoeren. Er zijn verschillende assessment testen die we hieronder uitgebreid toelichten.

 


Persoonlijkheidstest

Met de persoonlijkheidstest krijg je een goed beeld van de persoonlijkheid van je werknemer. De werknemer krijgt diverse vragenlijsten voorgeschoteld. De lijsten zijn vaak lang en de vragen gelijkaardig.Er bestaan geen goede of foute antwoorden bij persoonlijkheidstesten. Het nadeel van deze test is dat de werknemer kan invullen wat zij of hij wilt en zo een totaal andere persoonlijkheid op papier kan tonen. Daarom worden sommige vragen meerdere keren gesteld, zo kan de test zien of zij of hij consistent antwoordt.

 


Capaciteitentest (optioneel)

In een capaciteitentest, oftewel een intelligentietest, worden de intellectuele vaardigheden van je werknemer getest. Er zijn verschillende onderdelen waarin de werknemer vragen onder tijdsdruk moet oplossen. Dit zijn onder andere figuurreeksen, diagrammen, cijferreeksen en numeriek redeneren. Met deze test ontdek je hoe de werknemer onder druk presteert.

 


Diepte interview

In het diepte interview wordt dieper ingegaan op de resultaten van de voorgaande testen. De werknemer geeft meer informatie over wie zij of hij is en wat haar of zijn doel is. Dit eerlijk en open gesprek geeft de interviewer de kans om de mogelijkheden van de werknemer binnen het bedrijf verder in kaart te brengen.

 


Kosten van een ontwikkelassessment

Klik hier voor onze tarieven

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op