bellen
Contact
Timemanagement cursus Trainingen
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Cursus timemanagement

 

Introductie

Word je soms overvallen door het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten en dat je je werk niet afkrijgt? Tijdens de cursus timemanagement leer je bewuster omgaan met jouw tijd. We geven je praktische tips om je administratie, je activiteiten, je omgeving en jezelf onder controle te krijgen. Je leert beter prioriteiten stellen, organiseren, plannen en uitvoeren.


Doel van de workshop

Met onze time management cursus leer je meer grip te hebben op je tijd en leer je meer te bereiken zonder je continu opgejaagd te voelen. Na afloop heb je een goede basis voor je timemanagement en slaag je erin om meer rust te krijgen, meer resultaat te behalen in kortere tijd en een betere werk-privébalans te vinden.


Aanpak

De aanpak tijdens de cursus timemanagement is actiegericht en pragmatisch. Aan de hand van bekende situaties krijg je de kans om anderen te observeren, zelf te oefenen en feedback te geven en te ontvangen. Je hebt de mogelijkheid om de dingen anders aan te pakken dan je gewend bent en de directe invloed daarvan te voelen. We werken in een vertrouwelijk, veilig en open leerklimaat waar aandacht is voor ieders individuele leerdoelen.

 


Thema’s

Tijdens de time management cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Zelfontwikkeling
- Ambitie
- Resultaatgerichtheid
- Probleemanalyse
- Coachend leidinggeven

We werken op twee niveaus:
- Overtuigingen en gedrag
- Vaardigheden en kennis

 


Programma

Het eerste deel van de cursus richt zich op je eigen gedrag en hoe dit in relatie staat met de hindernissen voor goed time management. Een belangrijk eerste inzicht is dat time management voornamelijk bestaat uit het organiseren van jezelf en niet je tijd.

Tijdens het tweede deel van de cursus gaan we dieper in op de theorie achter time management. In eerste instantie zullen de acteur en de trainer een voorbeeldsituatie naspelen die jij mag beïnvloeden door eigen regieaanwijzingen te geven. Daarna is het aan jou! Samen met de andere deelnemers oefen je op het verbeteren van je time management en maak je de vertaalslag naar je eigen situatie.


Doelgroep van de workshop

De cursus time management is voor iedereen die dagelijks tijd tekort komt, een hoge werkdruk en vele afleidingen ervaart en het tijd vindt voor een ommeslag.


De trainers

De time management cursus wordt geleid door een duo van een acteur en een trainer. Onze trainers zijn ervaren en gedreven gedragstrainers en richten zich op het ontwikkelen van bepaalde competenties en het trainen van specifiek gedrag. Hij observeert je gedrag tijdens de rollenspellen en zorgt voor een grondige analyse en terugkoppeling achteraf.

De acteurs passen de technieken uit het improvisatietheater en de theatersport toe om herkenbare praktijksituaties te kunnen naspelen en adequaat te reageren op het gedrag van de deelnemers. Zo ervaar je direct welk effect jouw gedrag heeft op anderen en word je geïnspireerd door de acteurs. Dit zorgt voor een energieke training met veel interactie waar plaats is om te falen en te leren.

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op