bellen
Contact

Competentielijst

Hieronder staan onze 40 generieke competenties. Deze competenties worden ook wel soft skills of zachte competenties genoemd. Voor deze generieke competenties bestaan geen vakopleidingen maar zijn vaak we goed ontwikkelbaar. Communicatieve competenties zijn vaak goed te ontwikkelen met vaardigheden en oefenen. Anderen competenties vragen meer iets van je persoonlijkheid zoals empathie en analytisch vermogen. Onderstaande competentielijst laat zien welke competenties er vaak in een vacature of in je functieomschrijving kan tegenkomen. De competenties staan in gesorteerd in zes competentiegebieden. Elke competentie is uitgewerkt naar: definitie van de competentie, ontwikkelbaarheid van de competentie, gedragscriteria en gedragsvoorbeelden, competentiegerichte vragen, competentieniveau's, coachingtips, competentietest, competentiecoaching, competentieworkshops blokjes 1 v5

Vraag een workshop of coaching aan

Geïntereseerd in een workshop of coaching over een specifieke competentie? Of gewoon meer weten? Neem direct contact met ons op, we helpen je graag.

Direct aanvragen

Over ons

Kom meer te weten over wie wij zijn, met wie wij samenwerking en wat we voor je kunnen betekenen.

Over Reynaarde
Meer informatie over Competentielijst

Competentielijst

We adviseren onze klanten over het inrichten van competentiemanagement, competentiecoaching, competentieworkshops en voeren diverse competentieassessments en competentietests uit voor ontwikkeling en selectie. Daarvoor hebben we een basis competentielijst ontwikkeld die we zonodig aanpassen zodat er maatwerk ontstaat. Deze competentie lijst hebben we per competentie uitgewerkt naar: 

  • Coachingstips: tips per competentie waar jezelf mee aan de slag kan, waarmee je als leidiggevende je medewerker kan coachen of als leidraad kan gebruiken als professionele competentiecoach.
  • Competentiegerichtevragen: vragen die je kan stellen om het ontwikkelniveau van de competentie vast te stellen bij een kandidaat, coachee of medewerker.
  • Competentieniveau's: voor iedere competentie zijn er per competentie ontwikkelniveau's ontwikkeld en kunnen gebruikt worden bij werving en selectie, persoonlijke ontwikkelplannen (POP) en het beoordelen op competenties.
  • Ontwikkelbaarheid: dit zegt iets over de ontwikkelbaarheid van de competentie. Iedere competentie heeft een mate van ontwikkelbaarheid.
  • Competentietest: voor iedere competentie hebben we een korte competentiescan gemaakt die snel en gratis inzicht geeft in de mate van beheersing van de competentie.

Herkenbare competentietaal

Competentietaal kan behoorlijk ingewikkeld zijn voor interne klanten zoals management en medewerkers. Een begrijpelijke taal is één van de succesfactoren voor het goed laten slagen van het invoeren van competenties. Wij zijn goed in staat om de standaard competentieset te vertalen naar voor u en uw organisatie herkenbare taal en kunnen voor uw organisatie specifieke competenties ontwikkelen en beschrijven. Competentiemapping

Gratis volledige competentielijst

We hebben een volledige competentielijst van 38 onderzochte competenties. De competenties zijn onderverdeeld in de kwadranten: Analyse en besluitvorming, Communicatie, Management, Motivatie, Ondernemen en Persoonsgebonden. We hebben deze competenties voor u uitgewerkt naar ontwikkelbaarheid, gedragscriteria, competentiegerichte vragen, competentieniveau's, coachingtips, competentietest en suggesties voor coaching, workshops en trainingen. Deze competentie lijst hebben we voor iedereen gratis beschikbaar gemaakt en op onze website online gezet.

Bruikbare competenties voor het gehele HR proces

Onze competenties lijst zijn zo opgesteld dat ze voor iedereen goed te begrijpen zijn. Uw leidinggevenden kunnen er dus ook gemakkelijk mee werken. U spreekt dus altijd dezelfde taal bij selectie, persoonlijke ontwikkeling, 360 graden feedback, het opstellen van nieuwe functieprofielen en bij beoordelen