bellen
Contact
Probleemanalyse Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Probleemanalyse

 

Beschrijving

Als het probleem helder is, volgt de oplossing vanzelf:

Welkom bij de workshop Probleemanalyse! In deze workshop zullen we ons richten op het ontdekken en oplossen van problemen. We zullen leren hoe we systematisch naar problemen kunnen kijken en hoe je gerichter op zoek kunt gaan naar oplossingen. Hierbij zullen we gebruik maken van verschillende technieken, zoals SWOT-analyse en oorzaak-gevolg analyse. Het doel van de workshop is om je te leren hoe je effectief problemen kunt identificeren en oplossen, zodat je ze sneller en efficiënter aan kunt pakken. De vaardigheden die je in deze workshop opdoet, zullen je helpen om effectieve en duurzame analyse te kunnen maken van problemen en uitdagingen. Laten we beginnen!

Programma

Doel van de workshop probleemanalyse:

 • Systematische problemen aanpakken
 • Gericht zoeken naar oplossingen
 • Effectief analyseren 
 • Efficiënter en sneller oplossen van problemen
 • Het stellen van een diagnose

 

Effectief gedrag

In de workshop 'Probleemanalyse' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Probleemanalyse:

 • Gericht informatie verzamelen over de achtergronden en oorzaken van het probleem. Dit omvat het vermogen om relevante informatie te identificeren, te verzamelen en te analyseren om een dieper inzicht te krijgen in de aard en oorsprong van het probleem.
 • Het onderscheid maken tussen feitelijke informatie en interpretaties of veronderstellingen. Hierbij leer je kritisch te denken en informatie te evalueren op basis van objectieve feiten, waarbij je onderscheid maakt tussen wat bekend is en wat wordt verondersteld.
 • Meerdere oplossingen uit kunnen werken en aangeven wat daarvan de mogelijke consequenties zijn. Dit betekent dat je leert om creatief te denken en verschillende oplossingsmogelijkheden te verkennen, waarbij je de voor- en nadelen afweegt en de mogelijke gevolgen van elke oplossing overziet.

 

De workshop biedt een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun probleemanalysevaardigheden te verbeteren.

 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Workshop
 • Persoonlijke begeleiding/Coaching
 • Kleine groepen
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

objectiveren, problem solving, oordeelsvorming, analyseren, besluitvorming, kritisch denken, logisch denken, redeneren, observeren, diagnose, diagnosticeren, concluderen en methodisch werken.

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden