bellen
Contact

Assessment voor toelating middelbare veiligheidskundige (MVK) QHSE Next

Het primaire doel van de capaciteitentest is om ervoor te zorgen dat elke deelnemer aan onze MVK-opleiding beschikt over de vereiste capaciteit om de opleiding succesvol te voltooien en op efficiënte wijze bij te dragen aan de veiligheids-, gezondheids-, milieu- en kwaliteitsdoelstellingen van hun werkplek.

 

Deze test is niet bedoeld om mensen te beperken, maar om meer kansen te creëren. Het stelt kandidaten zonder een formele MBO-4 kwalificatie in staat om hun potentieel en geschiktheid voor de opleiding aan te tonen.

<< meer over de capaciteitentest >>

Schermafbeelding 2023 06 09 om 15.43.58

Tests en assessments

We hebben een grote diversiteit aan tests en assessments die inzicht verschaffen in de capaciteiten, ambities, niveau en competenties van kandidaten. Deze worden onder andere ingezet ter ondersteuning bij coachen, ontwikkelvraagstukken, selectie en de HR-cyclus van beoordelings- en functioneringsgesprekken. De testen worden meestal online afgenomen en de resultaten zijn snel beschikbaar. Onze testen zijn Cotan gecertificeerd. <<neem contact op met uw vraag>>

test je kwaliteiten ambities en competenties

Ontwikkelassessment / Development Center

Door het talent van medewerkers in beeld te brengen kunt u deze gericht inzetten en versterken. Het Ontwikkelassessment of Development center biedt een sterkte-zwakte analyse waarmee u concrete handvatten krijgt om uw competenties optimaal te ontwikkelen. <<meer over het ontwikkelassessment / development center>>

 

ontwikkelassessment

Quickscan assessment (1,5 uur)

Om een eerste indruk bevestigd te krijgen kunt ook gebruik maken van onze Quickscan. Hiermee wordt de kandidaat in een kort assessment getest op zijn drijfveren en ambities en zijn (talent)competenties. De kandidaat wordt in het assessmentgesprek gevraagd een drijfveren test te doen. Tijdens het gesprek vind hiervan de evaluatie plaats en na het gesprek wordt deze in een kort rapport verstuurd. Voorafgaande aan het assessmentgesprek wordt de kandidaat gevraagd om een online Competentietest te maken. De resultaten worden in het Quiscan assessmentgesprek geëvalueerd met de kandidaat. <<meer over quickscan assesment>>

 

quickscan assessment v4

Verkort assessment (1/2 dag)

Soms is er geen behoefte aan een uitgebreid psychologisch rapport, maar wilt u gewoon meer houvast voordat u met een kandidaat een vervolggesprek aangaat. In die gevallen is een verkort onderzoek een zinvolle optie. Deze bestaat uit een gestructureerd interview en de afname van een aantal capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten door een assessor.<<meer over verkort assesment>>

verkort assessment v2

Assessment Center (1 dag)

Via een assessment center beoordelen wij de functiegeschiktheid van een kandidaat. Wij doen dit op basis van door u aangegeven competenties of functie-eisen. Op grond daarvan wordt een testprogramma samengesteld dat bestaat uit een gestructureerd interview, capaciteitentests, persoonlijkheidsvragenlijsten en een aantal assessmentopdrachten.<<meer over uitgebreid onderzoek>>

1 dag assessment v2

NVVK Ontwikkelassessment

De NVVK kent een Register voor Veiligheidskundigen. Het register moet borgen dat de in het register opgenomen Register Veiligheidskundigen® gekwalificeerd zijn.

 

Samen met de NVVK heeft Reynaarde dit assessment ontwikkeld op basis van het Beroepsprofiel voor veiligheidkundigen. Het is een e-assessment gecombineerd met een ontwikkelgesprek met een assessor van Reynaarde. 

<< meer over het NVVK Ontwikkelassessement >>

nvvk2 v4

Loopbaanadvies en Ontwikkeladvies

Ons loopbaanadvies en ontwikkeladvies kent een integraal testprogramma bedoeld voor je ontwikkeling naar een andere functie of binnen een functie. Het biedt inzicht in de belangrijke vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’. De Loopbaanscan combineert de volgende gevalideerde en betrouwbare testen met gesprekken met een loopbaanadviseur:

- Werkgerelateerde Persoonlijkheidsvragenlijst
- CarrièreWaarden 
- Interessevragenlijst voor Taken en Sectoren 
- Competentie Zelfbeoordeling 

<<wil je meer weten over het loopbaanadvies of ontwikkeladvies>>

loopbaanadvies en ontwikkeladvies v2

Teamrollen indicator test

De Teamrol Indicator geeft je inzicht in je persoonlijke voorkeursrol(len) in het team, net zoals de teamrollen van Belbin dat doen.

De vragenlijst kan in groepen of teams worden afgenomen, waardoor we inzicht ontstaat in de samenwerking tussen de groeps- of teamleden. Bij bijvoorbeeld loopbaanadvies of coaching, geeft de vragenlijst inzicht in de rol of rollen die iemand inneemt in de groep / het team.

Meer achtergrond en uitgebreide beschrijving van de teamrollen van Belbin vind je hier: Teamrollen Belbin test

grafiek v7

MDI test

Om inzicht in te krijgen in gedrag, kunt u het MDI-profiel als snel, en betrouwbaar instrument (de validiteit van de MDI-gedragsanalyse ligt rond de 90%!) inzetten. Het MDI-profiel geeft inzicht in ieders individueel gedrag. Het resultaat geeft veel input voor het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan.

Motivatietest

Onze motivatie test is ontwikkeld om inzicht te verwerven in de belangrijkste drijfveren in u werk. Waarom stapt u s'ochtends uit u bed om naar u werk te gaan? Aan welke voorwaarden moet uw werk voldoen wilt u gemotiveerd zijn? Dit zijn belangrijke vragen om voor u zelf te beantwoorden. De test geeft u de antwoorden en geeft u tevens een helder beeld van uw natuurlijke drijfveren ('zo ben ik altijd al geweest') en van de situationele drijfveren (drijfveren die opgedrongen zijn door omgeving of levenssituatie).

360 graden feedback online

Maak jouw organisatie succesvoller, wendbaarder en effectiever met 360-feedback tool.

360 graden feedback online altijd en overal. Met behulp 360-graden feedback module bent u in staat om een 360-graden beoordeling online uit te voeren. U kunt in het beoordelingsformulier aangeven wie u wilt betrekken bij de beoordeling. Dit kunnen directe collega´s, leidinggevenden, klanten of zelfs mensen uit de privéomgeving van de medewerker zijn. Onze 360-graden tool geeft u hierdoor een objectief beeld van het functioneren en potenties van uw medewerkers.