bellen
Contact

Ontwikkelbaarheid Competentie creativiteit

Competentielijst - Creativiteit

reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Ontwikkelbaarheid Competenties

creativiteit

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Creativiteit

Deze competentie is moeilijk te ontwikkelen. Er zijn wel oefeningen mogelijk die het bedenken van, het presenteren van en het omgaan met nieuwe ideeën kunnen verbeteren. Door aannames ter discussie te stellen en een eigen koers te varen kunnen oorspronkelijke ideeën zich aandienen. Een open cultuur kan er voor zorgen dat medewerkers sneller met ideeën komen.

Off the job: trainingen waarin men kan leren op alternatieve wijze op ideeën of oplossingen te komen. Het is echter onduidelijk of deze trainingen ook daadwerkelijk de creatieve vermogens vergroten.
On the job: een mentor of coach kan de medewerker stimuleren om met niet-routine oplossingen te komen.

Trainingsadvies: Creativiteit

In diverse trainingen kan men leren om op alternatieve wijze tot ideeën en of oplossingen te komen. Het is echter onduidelijk of deze trainingen ook daadwerkelijk de creatieve vermogens vergroten. Voorbeelden van deze trainingen zijn:

  • creatief denken;
  • brainstormspel;
  • op zoek naar inspiratie.

 

Wilt u deze competentie ontwikkelen?

Competentieworkshop Creativiteit
Coachen op Creativiteit

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op