bellen
Contact
Innovatief handelen Competentielijst
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Competentiegebied Analyse en besluitvorming.

Het competentiegebied analyse en besluitvorming omvat de competenties die betrekking hebben op gedrag op het gebied van het verzamelen, analyseren en wegen van gegevens, het plaatsen hiervan in een breder perspectief, het innemen van standpunten en het weloverwogen nemen van besluiten.

Competentie Innovatief handelen

Vernieuwend denken en handelen; kansen en mogelijkheden zien voor vernieuwing van werkwijzen, producten of diensten; voorkeur voor uitproberen van verbeteringen boven handhaven van bestaande.

Definitie Innovatief handelen

Als je er niet voor wegloopt om de dingen op een andere, nieuwe manier te proberen, als je de dingen liever niet bij het oude houdt, als je vaak vindt dat het anders kan, zelfs beter wellicht, maar in ieder geval anders, en als je durft te experimenteren, een nieuwe aanpak durft uit te proberen, niet geschoten altijd mis, dan beschik je over de competentie innovatief handelen.

Ontwikkelbaarheid Competenties

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Innovatief handelen

Via oefening kan een medewerker wel het omgaan met nieuwe ideeën verbeteren. Innovatief handelen is lastig te ontwikkelen.

Off-the-Job: door middel van groeps- en individuele trainingen: het oefenen van vraagtechnieken.
On-the-Job: door middel van actieve coaching door een mentor

Trainingsadvies: Helikopterview

Er is een breed aanbod aan trainingen op het gebied van Innovatief handelen op alle niveaus:
- probleemoplossend;
- inzicht;
- visie.

Gerelateerde competenties zijn:


Meer over competentiemanagement:

Competentieworkshops en trainingen
EHRM: online talentmanagement

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op