bellen
Contact
Informatie analyse Competentielijst
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Competentiegebied Analyse en besluitvorming.

Het competentiegebied analyse en besluitvorming omvat de competenties die betrekking hebben op gedrag op het gebied van het verzamelen, analyseren en wegen van gegevens, het plaatsen hiervan in een breder perspectief, het innemen van standpunten en het weloverwogen nemen van besluiten.

Competentie Informatie analyse

Signaleren en herkennen van belangrijke informatie in een informatierijke omgeving. Verbanden leggen tussen gegevens.

Definitie Informatie analyse

Als je in staat bent om alle beschikbare gegevens de revue te laten passeren, op een rijtje te zetten en tegen het licht te houden, als je erin slaagt om het kaf van het koren te scheiden, het verschil ziet tussen zin en onzin, als je houdt van puzzelen, als je het een sport vindt om net als een detective alle beschikbare informatie te onderzoeken en te begrijpen, met oog voor hoofdlijnen en voor de details, dan beschik je over de competentie informatieanalyse.

Ontwikkelbaarheid Competenties

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Informatie analyse

Informatieanalyse bestaat uit een aantal onderdelen. Het verzamelen van relevante informatie is goed te ontwikkelen. De overige aspecten, te weten het verwerken van informatie, het leggen van de juiste verbanden en het trekken van conclusies, zijn moeilijker te ontwikkelen omdat ze te maken hebben met de algemene cognitieve capaciteiten van een medewerker.


Off-the-Job: door middel van groeps- en individuele trainingen: het oefenen van vraagtechnieken.
On-the-Job: door middel van actieve coaching door een mentor

Trainingsadvies: Informatie analyse

Er is een breed aanbod aan trainingen op het gebied van Informatie analyse op alle niveaus:
- coachingsvaardigheden;
- probleemoplossend;
- inzicht;
- visie.

Gerelateerde competenties zijn:


Meer over competentiemanagement:

Competentieworkshops en trainingen
EHRM: online talentmanagement

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op