bellen
Contact
Voortgangscontrole Competentielijst
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Competentiegebied Analyse en besluitvorming.

Het competentiegebied analyse en besluitvorming omvat de competenties die betrekking hebben op gedrag op het gebied van het verzamelen, analyseren en wegen van gegevens, het plaatsen hiervan in een breder perspectief, het innemen van standpunten en het weloverwogen nemen van besluiten.

Competentie Voortgangscontrole

Tussentijds eigen activiteiten én die van anderen op inhoud en voortgang controleren. Afwijkingen signaleren en zo nodig bijsturen.

Definitie Voortgangscontrole

Als je het belangrijk vindt om de vinger aan de pols te houden, als je
graag alle ins en outs weet van wat er gebeurt, als je zicht houdt op hoe het ermee staat en wat de vorderingen zijn, als je in staat bent om indien nodig op tijd in te grijpen, wanneer je je niet laat verrassen door de gang van zaken, als je van tijd tot tijd poolshoogte neemt, als het gaat kriebelen wanneer je al een tijdje niets gehoord hebt, dan beschik je over de competentie voortgangscontrole.

Ontwikkelbaarheid Competenties

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Voortgangscontrole

Voortgangscontrole is goed ontwikkelbaar als iemand over voldoende doorzettingsvermogen en zelfdiscipline beschikt. Voortgangscontrole omvat twee elementen: het bepalen en vastleggen van metingen en meetmomenten, en het uitvoeren van de afgesproken metingen op het vastgestelde moment. Om doelstellingen te kunnen halen is het plannen van activiteiten en vervolgens het controleren of de doelstellingen worden gehaald, essentieel. Als de medewerker niet goed is in het plannen en organiseren van werkzaamheden, kan hij ook niet goed zijn in voortgangscontrole: deze competenties liggen in elkaars verlengde


Off-the-Job: door middel van groeps- en individuele trainingen: het oefenen van vraagtechnieken.
On-the-Job: door middel van actieve coaching door een mentor

Trainingsadvies: Voortgangscontrole

Er is een breed aanbod aan trainingen op het gebied van Voortgangscontrole op alle niveaus:
- coachingsvaardigheden;
- probleemoplossend;
- plannen en organiseren;
- inzicht;
- visie.

Gerelateerde competenties zijn:


Meer over competentiemanagement:

Competentieworkshops en trainingen
EHRM: online talentmanagement

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op