bellen
Contact

Ontwikkelbaarheid Competentie Impact

Competentielijst - Impact

reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Ontwikkelbaarheid Competenties

impact

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Impact

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is impact wel te ontwikkelen. Impact gaat vooral om gedrag als: een goede eerste indruk vestigen, zich volgens de organisatienormen gedragen en professioneel optreden richting klanten/afnemers. Om impact ontwikkelen zijn een zorgvuldige analyse, een goede begeleiding en motivatie van de kant van de medewerker vereist.

On-the-Job: coaching zal zich vooral moeten richten het geven van feedback op het verbale en non-verbale gedrag en de effecten hiervan in eerste contacten met anderen.
Off-the-Job: in samenhang met luisteren en sensitiviteit is impact goed te ontwikkelen in trainingen waarin ‘het eerste contact’ en ‘rapport building’ centraal staat.

Trainingsadvies: Impact

Er zijn geen algemene cursussen of opleidingen die impact ontwikkelen. Wel kunt u denken aan communicatie trainingen, assertiviteitstrainingen, mondelinge presentatie trainingen of training persoonlijke effectiviteit.

 

Wilt u deze competentie ontwikkelen?

Competentieworkshop Impact
Coachen op Impact

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op