bellen
Contact

Ontwikkelbaarheid Competentie Visie

Competentielijst - Visie

reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Ontwikkelbaarheid Competenties

visie

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel

Ontwikkelbaarheid: Visie

Visie vereist conceptuele en intellectuele capaciteiten, en deze zijn moeilijk te beïnvloeden. Wanneer de medewerker op zich wel beschikt over de benodigde conceptuele capaciteiten, maar tot nu toe geen visiegedrag heeft vertoond of moest vertonen, is deze competentie goed te ontwikkelen. Het gaat in dat geval om het leren hanteren van instrumenten en modellen om tot visie en strategieontwikkeling te komen.

Trainingsadvies: Visie

Training waarin het gebruik van instrumenteren en modellen om tot visie en strategische ontwikkeling te komen in aanmerking:

  • Strategieontwikkeling
  • Strategisch management
  • Resultaatgericht managen

De deelnemers maken in dergelijke trainingen kennis met instrumenten om stap voor stap visie en strategie met betrekking tot hun organisatie te kunnen ontwikkelen. In hoeverre deze instrumenten in de praktijk tot het daadwerkelijk (meer) vertonen van visiegedrag leidt, is afhankelijk van de conceptuele en intellectuele capaciteiten van de deelnemer.

Minder technisch van aard zijn trainingen op het gebied van:

  • creatief denken
  • filosofie en organisatie

 

Wilt u deze competentie ontwikkelen?

Competentieworkshop Visie
Coachen op Visie

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op