bellen
Contact
Onderhandelen Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Onderhandelen

 

Beschrijving

Bewust van eigen stijl en kracht:
De workshop Onderhandelen geeft deelnemers de kans om hun onderhandelingsvaardigheden te verbeteren. Tijdens deze interactieve workshop leren de deelnemers hoe ze hun eigen standpunten op een effectieve manier kunnen communiceren. Door middel van een korte zoektocht, van verschillende onderhandelingsstijlen, ontdekken deelnemers hun eigen kracht in onderhandelen en leren ze hoe ze deze optimaal kunnen benutten en hun zwaktes te vermijden. De focus ligt op het ontwikkelen van een strategische aanpak, het opbouwen van vertrouwen en het vinden van gemeenschappelijke belangen om zo tot een win-win situatie te komen. De workshop biedt deelnemers de kans om hun vaardigheden te oefenen in een veilige omgeving en praktische tips en tools mee te nemen om effectief te onderhandelen in hun professionele en persoonlijke leven.

  

Programma

Doel van de workshop onderhandelen:

  • Het ontdekken van de persoonlijke onderhandelstijl en deze op een effectieve manier weten in te zetten.

 

Effectief gedrag:

In de workshop gaan we interactief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Onderhandelen:

  • Het houden van een gestructureerd betoog, waarin logische en relevante argumenten op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid naar voren worden gebracht.
  • Het afstemmen van argumenten en presentatie op anderen.
  • Doorziet de stijl en argumenten van anderen en speelt daar welbewust op in.

 

Voorbeeld programma:

Dit programma kan naar behoefte worden aangepast:

------

- Welkom:
De deelnemers worden welkom geheten, door de trainer en acteur. Korte kennismaking. Optie: iemand van de organisatie ligt het doel en nut en noodzaak van de workshop toe.

 

- IJsbreker:
Een korte interactieve luisteroefening om nader kennis te maken en het ijs te breken.

 

- Leerdoelen:
Korte verkenning met de deelnemers over leerdoelen en verwachtingen van de training.

 

- Communicatie en onderhandelen:
Een paar korte oefeningen waarin de deelnemers oefenen met specifieke communicatie technieken zoals (actief)luisteren, samenvatten en doorvragen (begrijpen voordat je begrepen wilt worden, Stephan Covey), je oordeel uitstellen, overtuigen -> beïnvloeden en rapport maken met de klant (deze onderwerpen kunnen eventueel na de intake aangepast worden).

 

-  Regiemodel 1:
De trainer en acteur spelen een praktijkscène terug aan de groep. In deze scene zijn de praktijkvoorbeelden, leerdoelen en technieken van de deelnemers verwerkt. In deze scene is er nog veel voor verbetering vatbaar en we gaan met de groep aan de slag om deze scene, op het gebied van luisteren te verbeteren. Focus ligt hier op de communicatietechnieken.

 

- Stijlen:
De deelnemers hebben vooraf de Thomas Kilmann test gemaakt. De stijlen worden nader uitgelegd en de acteur speelt per stijl karakter uit zodat de deelnemers ze herkennen (bij zichzelf en anderen). We maken een “teamfoto” van de groep en stellen doelen op.

 

- Regiemodel 2:
De trainer en acteur spelen een onderhandeling in diverse scènes terug aan de groep. In deze scènes komen de divers stijlen terug. De deelnemers participeren in de onderhandelingen en worden uitgedaagd om met de diverse stijlen te experimenteren. Focus ligt op relatie en win-win situatie.

 

- Beloftes:
de deelnemers doen aan zichzelf en aan de groep een belofte. Dit kan een concreet leerdoel zijn waarmee ze aan de slag gaan, een gesprek wat ze willen voeren of het specifiek oefenen van een vaardigheid.

------

De workshop heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

  • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

  • Workshop
  • Persoonlijke begeleiding/Coaching
  • Kleine groepen
  • Training
  • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

De workshop Onderhandelen kunnen we ook aanbieden als cursus of als individuele coaching.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op! 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden