bellen
Contact
Lastige gesprekken Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Lastige gesprekken

Nu ook Incompany!

 

Beschrijving

'Begrijp voordat je begrepen wilt worden’’:

In de workshop 'lastige gesprekken' leer je hoe je om kan gaan met moeilijke en uitdagende gesprekken. Vaak kan het voeren van gesprekken over bijvoorbeeld klachten of het brengen van slecht nieuws een behoorlijke uitdaging zijn. Tijdens deze interactieve workshop oefenen we juist die situaties waarbij je misschien opziet tegen het voeren van het gesprek. Door te oefenen en te leren van feedback van de trainer en mededeelnemers, krijg je meer vertrouwen en handvatten om dit soort gesprekken succesvol te voeren. Je leert communicatietechnieken en hoe je in verschillende situaties effectief kunt reageren en blijven communiceren. Na deze workshop ben je in staat om lastige gesprekken op een professionele manier te voeren en ervoor te zorgen dat het resultaat voor alle betrokkenen naar tevredenheid verloopt.

 

Programma

Doel van de workshop Lastige gesprekken:

  • Versterken van je professionele gespreksvaardigheden waardoor je lastige gesprekken in het vervolg met meer vertrouwen tegemoet treedt en deze voor iedereen naar tevredenheid verlopen.

 

Effectief gedrag:

In de workshop 'Lastige Gesprekken' gaan we interactief aan de slag met ons 4xB-model voor lastige gesprekken:

 

  • Begrijpen: Hierbij leer je hoe je actief luistert naar de standpunten en perspectieven van de andere partij, en hoe je hun behoeften en zorgen kunt begrijpen. Je ontwikkelt vaardigheden om empathisch te zijn en open vragen te stellen om diepgaand inzicht te krijgen in de situatie.
  • Begrip tonen: In deze fase leer je hoe je begrip en empathie kunt tonen voor de gevoelens en standpunten van de andere persoon, zelfs als je het er niet mee eens bent. Je ontwikkelt de vaardigheid om respectvol en constructief te reageren, waardoor de ander zich gehoord en gerespecteerd voelt.
  • Begrepen worden: Hierbij leer je hoe je jouw eigen standpunten, behoeften en gevoelens duidelijk en assertief kunt communiceren, zodat de ander begrijpt waar je vandaan komt. Je ontwikkelt effectieve communicatietechnieken om je boodschap helder en overtuigend over te brengen.
  • Begrenzen: In deze fase leer je hoe je duidelijke grenzen kunt stellen en assertief kunt optreden wanneer dat nodig is. Je ontwikkelt de vaardigheid om respectvol en vastberaden te zijn in het aangeven van je eigen grenzen en het bewaken van je eigen belangen.

 

De workshop 'Lastige Gesprekken' heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en effectieve communicatievaardigheden te ontwikkelen voor uitdagende situaties.
 

De aanpak

Je wordt in een open en veilig leerklimaat uitgenodigd om te oefenen en te experimenteren met nieuw gedrag. Dit noemen wij actie-leren. Je leert door zelf te oefenen, door het observeren van anderen en door het geven en ontvangen van feedback. Je krijgt de gelegenheid om dingen anders te DOEN dan je gewend bent. Hierdoor ervaar je direct het effect van nieuw gedrag, is de workshop dynamisch en hebben de oefeningen impact.

 

De trainers

Alle trainers hebben referenties in de zorgsector. Hierdoor kunnen zij zich goed inleven in jouw wereld. Ze gebruiken effectieve methoden uit het improvisatietheater waardoor je direct het effect van je eigen gedrag ervaart.

 

Praktische informatie

Duur:

  • 1 dagdeel, trainer en acteur
    Kosten:
  • € 195,- per deelnemer - tarieven

 

Data Midden-Nederland:

  • Op aanvraag

 

Contact en aanmelden

Coaching

De training "Lastige gesprekken - begrijp voordat je begrepen wilt worden" kunnen we ook aanbieden als individuele coaching.

 

Inschrijven:
Deelnemen aan deze training kan door het invullen van het inschrijfformulier op onze website. Per training kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

 

Als u liever met de collega schoolleiders uit uw samenwerkingsverband wilt deelnemen aan deze training, dan maken wij graag een programma op maat voor u. Bel ons voor de mogelijkheden en het aantrekkelijke groepstarief 030-6062711

 

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons
antwoordformulier in en wij nemen contact met u op!

Lees ook:

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden