bellen
Contact
Overtuigingskracht Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Overtuigingskracht

 

Beschrijving

Van gelijk hebben naar gelijk krijgen:

De workshop Overtuigingskracht is speciaal ontworpen om deelnemers te leren hoe ze meer invloed kunnen uitoefenen op anderen door gebruik te maken van de juiste stijl en argumenten. Het doel is om anderen mee te krijgen voor hun eigen standpunten, ideeën, plannen, overtuigingen, visies of gedrag. Tijdens de workshop zullen deelnemers feedback ontvangen op hun effectieve communicatievaardigheden. Ze zullen ook geconfronteerd worden met hun eigen voorkeursstijlen en leren hoe ze deze kunnen aanpassen om anderen beter te kunnen overtuigen. Daarnaast zullen effectieve werkvormen worden gebruikt om de deelnemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun overtuigingskracht. Door deel te nemen aan deze workshop zullen deelnemers hun vermogen vergroten om anderen te beïnvloeden en hun doelen te bereiken. Of het nu gaat om het overtuigen van collega's, klanten of andere stakeholders, de workshop Overtuigingskracht biedt deelnemers de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief te communiceren en anderen te overtuigen van hun standpunten en ideeën. 

  

Programma

Doel van de workshop overtuigingskracht:

  • Leren effectief communiceren, zodat zij invloed kunnen uitoefenen op het standpunt of idee van de ander.

 

Effectief gedrag:

In de workshop 'Overtuigingskracht' gaan we interactief aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die verband houden met de competentie Overtuigingskracht:

 

  • Het houden van een gestructureerd betoog, waarin logische en relevante argumenten op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid naar voren worden gebracht. Je leert hoe je een helder en gestructureerd betoog kunt opbouwen. We verkennen technieken voor effectieve argumentatie en het opbouwen van een overtuigende boodschap.
  • Het afstemmen van argumenten en presentatie op anderen. Hier leer je hoe je je argumenten en presentatie kunt aanpassen aan je publiek, rekening houdend met hun behoeften, interesses en standpunten. We bespreken strategieën voor het creëren van verbinding en het aanspreken van verschillende doelgroepen.
  • De reacties en argumenten van anderen voorzien, en daar met eigen argumenten welbewust op in spelen. In deze fase leer je hoe je kunt anticiperen op reacties en tegenargumenten van anderen, en hoe je hier weloverwogen en effectief op kunt reageren. We oefenen met het herkennen van weerstand en het ontwikkelen van overtuigende weerleggingen.


De workshop Overtuigingskracht heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgenodigd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun overtuigingskracht te vergroten.
 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

  • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

  • Workshop
  • Persoonlijke begeleiding/Coaching
  • Kleine groepen
  • Training
  • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

invloed, besluitvaardigheid, persoonlijke overtuigingskracht, impact, verbale overtuigingskracht, beïnvloeden, argumenteren, debateren, presenteren, overtuigen, feedback, pitchen, pleiten en speechen

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden