bellen
Contact
Overtuigen Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Overtuigen


Beschrijving

'Van gelijk hebben naar gelijk krijgen’:

De workshop Overtuigen is speciaal ontwikkeld voor professionals die hun overtuigingskracht willen versterken en anderen op een overtuigende wijze voor hun standpunten willen winnen. Als professional heb je vaak veel ideeën, maar het kan een uitdaging zijn om anderen effectief te overtuigen. Tijdens deze workshop krijg je de tools en technieken aangereikt om jezelf sterker en overtuigender te presenteren. In de workshop komen verschillende beïnvloedingsstijlen aan bod, zodat je leert welke stijl het beste bij jou en je doelgroep past. Daarnaast leer je hoe je een betoog opbouwt dat anderen op een overtuigende manier raakt en overtuigt. Je krijgt inzicht in de kracht van argumentatie en hoe je deze effectief kunt inzetten. Of je nu anderen wilt overtuigen in een zakelijke setting, tijdens een presentatie of in een informele setting, deze workshop biedt je de vaardigheden en kennis om je overtuigingskracht te vergroten en succesvoller te zijn in het bereiken van je doelen.

 

Programma

Doel van de workshop Overtuigen:

  • Leren effectief communiceren om anderen te winnen voor je eigen standpunt of idee.

 

Effectief gedrag:

In de workshop "Overtuigen" gaan we interactief aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die verband houden met de competentie Overtuigen:

 

  • Het houden van een gestructureerd betoog, waarin logische en relevante argumenten op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid naar voren worden gebracht. Je leert hoe je een helder en gestructureerd betoog kunt opbouwen. We gaan dieper in op technieken voor argumentatie en het effectief structureren van je boodschap.
  • Het afstemmen van argumenten en presentatie op anderen. Hier leer je hoe je je argumenten en presentatie kunt aanpassen aan je publiek, rekening houdend met hun behoeften, interesses en standpunten. We bespreken strategieën voor het creëren van verbinding en het aanspreken van verschillende doelgroepen.
  • De reacties en argumenten van anderen voorzien, en daar met eigen argumenten welbewust op in spelen. In deze fase leer je hoe je kunt anticiperen op reacties en tegenargumenten van anderen, en hoe je hier weloverwogen en effectief op kunt reageren. We oefenen met het herkennen van weerstand en het ontwikkelen van overtuigende weerleggingen.


De workshop "Overtuigen met Impact" heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgenodigd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun overtuigingskracht te vergroten.

 

De aanpak

Je wordt in een open en veilig leerklimaat uitgenodigd om te oefenen en te experimenteren met nieuw gedrag. Dit noemen wij actie-leren. Je leert door zelf te oefenen, door het observeren van anderen en door het geven en ontvangen van feedback. Je krijgt de gelegenheid om dingen anders te DOEN dan je gewend bent. Hierdoor ervaar je direct het effect van nieuw gedrag, is de workshop dynamisch en hebben de oefeningen impact.

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

  • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

  • Workshop
  • Persoonlijke begeleiding/Coaching
  • Kleine groepen
  • Training
  • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

De workshop "Overtuigen - van gelijk hebben naar gelijk krijgen" kunnen we ook aanbieden als individuele coaching.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

 

Lees ook:

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Menu

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden