bellen
Contact
Schriftelijke Communicatie Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Schriftelijke communicatie

 

Beschrijving

Wie (goed) schrijft, die blijft:
In de workshop Schriftelijke communicatie leren deelnemers hun eigen ideeën en meningen duidelijk te maken en effectiever online te communiceren. De deelnemers leren hoe ze hun boodschap op een duidelijke en beknopte manier kunnen overbrengen en hoe ze hun schrijfvaardigheid kunnen verbeteren door middel van een juiste opzet, correcte grammatica en structuur aan te brengen in de tekst. Er wordt speciale aandacht besteed op de aansluiting van het niveau van de lezer en hoe de inhoud hierop afgestemd kan worden. Het is een actieve workshop waarin de deelnemers met hun eigen teksten aan de slag gaan. Door deel te nemen aan deze workshop kunnen deelnemers hun schriftelijke communicatievaardigheden verbeteren en effectiever communiceren in professionele situaties.

 

Programma

Doel van de workshop:

  • Het doelgericht leren schrijven van eigen teksten, die qua terminologie en Gramatica correct zijn.

 

Effectief gedrag:

In de workshop 'Schriftelijke Communicatie' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Schriftelijke Communicatie:

 

  • Het schrijven van teksten met een logische opbouw en een heldere structuur. Hierbij leer je om je gedachten ordelijk te structureren en je boodschap op een begrijpelijke en gestructureerde manier over te brengen, zodat lezers gemakkelijk kunnen volgen wat je wilt communiceren.
  • Het opstellen van correcte en effectieve notities. Je leert hoe je notities maakt die geschikt zijn voor verschillende doeleinden, zoals vergaderingen en rapportages. We behandelen ook de belangrijkste elementen van een goede notitie en hoe je deze duidelijk en beknopt formuleert.
  • Het gebruik van correct taalgebruik en het vermijden van jargon. Tijdens deze sessie krijg je inzicht in hoe je je boodschap helder en begrijpelijk kunt verwoorden, zonder onnodig vakjargon te gebruiken. Je leert hoe je je taalgebruik aanpast aan je doelgroep en de boodschap effectief overbrengt.

 

De workshop Effectieve Schriftelijke Communicatie heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun schriftelijke communicatievaardigheden te verbeteren.

 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

  • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

  • Workshop
  • Persoonlijke begeleiding/Coaching
  • Kleine groepen
  • Training
  • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

De workshop Schriftelijke communicatie Kunnen we ook aanbieden als cursus ALS Individuele coaching.

 

Meer informatie, een vrijblijvende offerte van een andere vraag? Vul ons contactformulier in en Nemen wij zo spoedig mogelijk contact op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden