bellen
Contact
Onderhandelen Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: Onderhandelen

 

 

Gratis intakegesprek Coaching

Bewust van eigen stijl en overtuigingskracht:

De coaching van je onderhandelingsvaardigheden helpt je naar een effectieve communicatie, herkennen van de verschillende stijlen en strategieën en je overtuigingskracht. Hierbij worden belangrijke aspecten van onderhandelen benadrukt:

 

 • Het houden van een gestructureerd betoog, waarin logische en relevante argumenten op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid naar voren worden gebracht is een essentiële vaardigheid voor succesvolle onderhandelingen. De coach helpt je bij het ontwikkelen van een heldere presentatiestructuur en het vermogen om argumenten strategisch te presenteren.
 • Het afstemmen van onderhandelstijl, argumentatie en presentatie op anderen is cruciaal om effectieve communicatie te waarborgen. De coaching richt zich op het aanpassen van de boodschap aan de behoeften en perspectieven van de andere partij, wat resulteert in een betere wederzijds begrip en meer kans op succes.
 • Het vermogen om de stijl en argumenten van anderen te doorzien en daar welbewust op in te spelen is een geavanceerde onderhandelingsvaardigheid. De coach begeleidt je bij het ontwikkelen van het vermogen om subtiele signalen op te vangen, de motieven van anderen te begrijpen en hierop effectief te reageren.

 

De coaching van onderhandeling versterkt je vermogen om effectief te onderhandelen, argumenten strategisch te presenteren en in te spelen op de stijl en argumenten van anderen. Dit leidt tot succesvolle interactie, betere resultaten en verbeterde relaties in verschillende contexten. 

 

Effectief gedrag:

In de begeleiding gaan we actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Onderhandelen:

 • Het houden van een gestructureerd betoog, waarin logische en relevante argumenten op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid naar voren worden gebracht.
 • Het afstemmen van argumenten en presentatie op ander(en).
 • Doorziet de stijl en argumenten van anderen, en speelt daar welbewust op in.

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding:

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • Onze coaches zijn allen aangesloten bij CoachMatchwww.coachmatch.nu. We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor het coachen op onderhandelen zetten wij onze Performance-coach in: Performance coaching is een vorm van coaching, gericht op het verder ontwikkelen van persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Een performance coach werkt onder meer aan het persoonlijk functioneren, leidinggevende capaciteiten, het imago en resultaatgerichtheid.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Onderhandelen kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op