bellen
Contact
Planmatig werken workshop Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Planmatig werken

 

Beschrijving: 

Welkom bij de workshop Planmatig Werken! Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw eigen werk op zo kunt organiseren dat de gewenste resultaten binnen de gestelde tijd en met de beschikbare middelen worden behaald. Planmatig werken biedt veel voordelen, zoals het krijgen van overzicht, het makkelijker maken om te beginnen en het denken in resultaten en deelresultaten. Veel medewerkers hebben moeite met het vinden van een goede werkorganisatie en het ontwikkelen van een heldere structuur. Dit kan ervoor zorgen dat een uitdaging onoverzichtelijk lijkt en er geen duidelijke volgorde is in de verschillende (deel)taken. Een planmatige aanpak helpt om dit probleem op te lossen en het werk beter te organiseren. Door planmatig te werken ontwikkel je een duidelijk overzicht van de verschillende taken. Zo weet je precies wat er gedaan moet worden en wanneer. Bovendien krijg je meer inzicht in de logische volgorde en prioriteiten van de deeltaken, wat de kans op fouten en misverstanden verkleint. Kortom in deze workshop geven wij je alle vaardigheden die je nodig hebt om jouw werkzaamheden efficiënter en effectiever te organiseren.

 

Definitie: Het eigen werk op zo'n manier organiseren dat de resultaten die gehaald moeten worden binnen de gestelde tijd en met de aanwezige middelen worden gerealiseerd.

 

Voordelen:

 • Overzicht krijgen: een uitdaging lijkt vaak een ondoorzichtige kluwen: er moeten allerlei dingen gebeuren, maar wat het eerst moet is niet altijd duidelijk. Een planmatige aanpak helpt om overzicht te krijgen en dwingt de medewerker langs grove lijnen te werken. Eerst de grote lijnen, dan de details.
 • Een start maken: medewerkers hebben vaak geen idee hoe en waar te beginnen. Planmatig werken helpt ze aan een begin. Zet wat op papier.
 • Denken in resultaten: planmatig werken helpt om te denken in resultaten, en ook in deelresultaten.
 • Volgorde: een planmatig aanpak schept inzicht in de logische volgordelijkheid van de verschillende deeltaken.

 

Knelpunten:
Het grootste knelpunt bij planmatige aanpak is de weerstand van medewerkers. De praktijk wijst uit dat deze medewerkers aan één of meer van de ‘3 O’s’ leiden: Onervarenheid, Onwetendheid en Onzekerheid.

 

 • Onervaren - Medewerkers zijn onervaren, hebben het nooit eerder gedaan. Of ze hebben wel met een projectplan gewerkt, maar hebben de tegenslagen en knelpunten niet goed weten op te pakken en hebben daar een slechte leerschool aan gehad.
 • Onwetendheid - zij hebben nooit een succesvolle planning gehad die hen dusdanig overtuigde dat ze door willen gaan met plannen.
 • Onzekerheid – er zijn medewerkers die bang zijn om afgerekend te worden op het niet halen van de planning. Ze hebben dit wellicht eerder meegemaakt en hebben er geen prettige herinnering aan overgehouden.

 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde workshops:

Gerelateerde aan Planmatig werken zijn: plannen en organiseren, resultaatgericht werken, efficiënt werken, effectief werken, stellen van prioriteiten, systematisch werken, methodisch werken, procesmatig werken, werken met deadlines, werken met resultaatafspraken, KPI's, targets, doelen stellen, afspraken maken, verwachtingen uitspreken, aanspreekbaar zijn, feedback, evaluatie en monitoren.

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op