bellen
Contact
Leervermogen Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Leervermogen

 

Beschrijving

Vergroot je leerpotentieel:
Welkom bij de workshop Leervermogen! Tijdens deze interactieve workshop staat vooral het leren over jezelf centraal. Je krijgt inzicht in jouw eigen vermogen om nieuwe informatie en ideeën op te nemen en deze effectief toe te passen. We richten ons niet alleen op de versterkende factoren die je leervermogen kunnen vergroten, maar ook op de beperkende factoren die je wellicht onbewust tegen houden om met nieuwe ideeën, -informatie en veranderingen om te gaan. Leervermogen is een belangrijke vaardigheid in een wereld waarin verandering soms wel de enige constante lijkt. Het vermogen om snel en effectief te leren kan het verschil maken tussen succes en falen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het verbeteren van jouw leervermogen door middel van diverse technieken en inzichten. Je krijgt handvatten om jouw leervermogen te verbeteren, zodat je effectief nieuwe informatie en ideeën kunt opnemen en toepassen. Na afloop van deze workshop heb je meer inzicht in je eigen leervermogen en ben je in staat om deze te optimaliseren.

Programma

Doel van de workshop leervermogen:

  • Inzicht vergroten van de versterkende en beperkende factoren op het leervermogen en het oefenen met praktische vaardigheden om hier mee om te gaan.

 

Effectief gedrag:

In de workshop 'Leervermogen' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Leervermogen:

 

  • Het zich snel in kunnen werken bij nieuwe ontwikkelingen, ook buiten het eigen vakgebied of specialisme. Dit omvat het vermogen om flexibel te zijn en snel nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven, zelfs als deze buiten je vertrouwde domein liggen. Je leert om open te staan voor nieuwe ideeën en concepten, en om je aan te passen aan veranderende omstandigheden.
  • Het verwerken van nieuwe kennis en opgedane ervaring in bestaande werkwijzen en handelingen. Hierbij leer je om nieuwe informatie en ervaringen te integreren in je bestaande kennis en praktijken, waardoor je je werkprocessen en prestaties continu kunt verbeteren en optimaliseren.
  • Het leren van ervaringen van anderen en hiervan bij het eigen handelen gebruik maken. Dit betekent dat je leert om te leren van anderen, door hun successen, mislukkingen en lessen te analyseren en toe te passen in je eigen werkpraktijk. Je ontwikkelt het vermogen om effectief te reflecteren, te observeren en te leren van de ervaringen van anderen.

 

De workshop 'Leervermogen' heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun leervermogen en ontwikkelingsvaardigheden te verbeteren.

 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

  • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

  • Workshop
  • Persoonlijke begeleiding/Coaching
  • Kleine groepen
  • Training
  • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

De workshop Leervermogen kunnen we ook aanbieden als cursus of als individuele coaching.

 

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden