bellen
Contact
Oordeelsvorming Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Oordeelsvorming

 

Beschrijving

Onderbouw je oordeel:

Ben je klaar om je vaardigheden in oordeelsvorming te verbeteren? Dan ben je op de juiste plek! Bij deze workshop 'Oordeelsvorming' gaan we samen werken aan het verbeteren van jouw vermogen om effectieve oplossingen te vinden. We gaan oefeningen doen om te leren divergeren (verschillende oplossingen bedenken voor een probleem), om te snelle besluiten uit te stellen, om anderen te betrekken bij de oplossingen (niemand weet meer dan iedereen) en om te brainstormen over verschillende mogelijkheden. Verder zullen we je meenemen in verschillende methodes om oplossingen met elkaar te vergelijken om zo tot een goed afweging en advies te komen.

Je leert hoe je vanuit de analyse diverse oplossingen kunt generen, hoe je hierin kunt samenwerken met anderen en hoe je kunt zorgen dat je de uiteindelijke beslissing op een weloverwogen manier genomen wordt.

 

Onthoud, goede oordeelsvorming is een belangrijke vaardigheid in elke branche, omdat het uiteindelijk gaat om het maken van verantwoorde beslissingen. Tijdens de workshop zullen we samen zoeken naar jouw persoonlijke aanpak en aandacht besteden aan hoe je dit kunt toepassen in je werk en persoonlijke leven. Klaar om aan de slag te gaan? Laten we beginnen!

 

Programma

Doel van de workshop Oordeelsvorming:

 • Gemotiveerde en onderbouwde afwegingen te maken
 • Divergeren
 • Betrekken van anderen (sparren)
 • De kracht van Brainstormen
 • Weloverwogen besluitvorming

 

Effectief gedrag

In de workshop 'Oordeelsvorming' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Oordeelsvorming:

 

 • Inventariseren van de verschillende mogelijke aanpakken van de situatie. Dit omvat het vermogen om creatief en systematisch verschillende opties te verkennen en te analyseren, rekening houdend met diverse perspectieven en mogelijke oplossingen voor een gegeven probleem of situatie.
 • Criteria bepalen waaraan de mogelijkheden getoetst worden, zoals tijd, kosten, personeel, acceptatie, etc. Hierbij leer je om relevante criteria vast te stellen die kunnen helpen bij het beoordelen en vergelijken van de verschillende opties, waardoor je een meer gestructureerde en objectieve benadering van besluitvorming ontwikkelt.
 • Keuze maken tussen de mogelijkheden die aan de meeste en belangrijkste criteria tegemoet komen. Dit betekent dat je leert om op basis van de vastgestelde criteria een weloverwogen beslissing te nemen en de beste optie te kiezen die het meest effectief en haalbaar is, rekening houdend met de belangen van alle betrokken partijen.

 

De workshop is bij uitstek geschikt om in-company te geven en te werken met een eigen praktijkcasus, waarbij deelnemers de geleerde vaardigheden direct kunnen toepassen op real-life situaties uit hun eigen werkomgeving. Daarnaast heeft de workshop een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Workshop
 • Persoonlijke begeleiding/Coaching
 • Kleine groepen
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

feedback, star, oordelen, vooroordelen, polarisatie, analyse, probleemanalyse, beoordelen, beoordelingsgesprekken, evalueren, voortgangsbewaking, morele oordeelsvorming, besluitvaardigheid, hypothese, analytisch vermogen, reflecteren en synthetisch denken

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op