bellen
Contact
Overzichtsvermogen Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Overzichtsvermogen / Helicopterview

 

Beschrijving

Van veraf zie je beter:

Ben je er klaar voor om je overzichtsvermogen naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je op de juiste plek! Bij deze workshop "Overzichtsvermogen" gaan we samenwerken aan het verbeteren van je vermogen om op een efficiënte en effectieve manier het overzicht te blijven behouden.

We gaan verschillende technieken en oefeningen doen om je focus op het geheel te versterken, uitzoomen (helicopterview) en jezelf op de hoofdlijnen blijven concentreren. Je leert hoe je overzicht kunt behouden in bij drukte en stress en op die momenten niet te verzanden in details, micromanagement en operationele taken.

Onthoud, iedereen is uniek en heeft zijn eigen manier om de grote lijnen vast te blijven houden. Tijdens de workshop zullen we samen zoeken naar jouw persoonlijke aanpak en aandacht besteden aan hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse leven. Klaar om aan de slag te gaan?

 

Programma

Doel van de workshop overzichtsvermogen:

 • Het (blijven) zien van de hoofdlijnen in complexe problemen 
 • Uit de details, micromanagement en operatie blijven
 • Afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken
 • Prioriteiten stellen
 • Focus

 

Effectief gedrag

In de workshop 'Overzichtsvermogen' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Overzichtsvermogen:

 

 • Het onderscheiden van verschillende issues of problemen op het eigen vakgebied en deze qua aanpak ordenen. Dit omvat het vermogen om complexe informatie te analyseren, de kernproblemen te identificeren en deze te structureren in een logische volgorde om effectief te kunnen handelen.
 • Het leggen van verbanden tussen situaties en feiten. Hierbij leer je om de samenhang te zien tussen verschillende elementen en gebeurtenissen, en om deze te interpreteren om een dieper begrip te krijgen van de situatie en mogelijke oplossingen.
 • Het richten op de hoofdlijnen en op basis daarvan de aanpak vaststellen en mogelijke consequenties aangeven. Dit betekent dat je leert om je te concentreren op de essentiële aspecten van een probleem of situatie, en op basis daarvan een strategie te ontwikkelen en de mogelijke gevolgen te overzien.


De workshop biedt een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun overzichtsvermogen te verbeteren.

 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Workshop
 • Persoonlijke begeleiding/Coaching
 • Kleine groepen
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden