bellen
Contact
Plannen en organiseren en timemanagement Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Plannen en organiseren workshop en training

 

Beschrijving

Doelrealisatie door realistisch plannen:

Welkom bij de workshop Plannen en Organiseren! In deze workshop zullen we de basisprincipes en -vaardigheden verkennen die nodig zijn om effectief projecten, taken en activiteiten te plannen en te organiseren. We zullen ons richten op verschillende strategieën en technieken (Eisenhouwer-model, Paarsgewijs vergelijken) voor het stellen van de juiste prioriteiten, bepalen van deadlines en het monitoren van voortgang. Je zult leren realistisch te plannen, prioriteiten te stellen en belangrijke dingen eerst te doen zodat je effectiever en resultaatgerichter je werk kunt doen. Verder leer je je schaarse middelen (tijd, geld en energie) toe te kennen aan je prioriteiten om zo de beoogde doelen te kunnen bereiken.

Deze workshop zal je waardevolle inzichten en praktische vaardigheden bieden. Zo krijg je weer grip en controle op je planningen, agenda en tijd.

 

Programma

Doel van de workshop samenwerken:

 • Het methodisch leren werken
 • Realistische leren plannen
 • Prioriteiten stellen
 • Deadline bepalen
 • Timemanagement

 

Effectief gedrag

In de workshop 'Plannen, Organiseren en Timemanagement' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Plannen en Organiseren:

 

 • Het onderscheiden van verschillende soorten werkzaamheden, zowel op kwalitatief als kwantitatief gebied, en het identificeren van wat belangrijk en urgent is. Dit omvat het vermogen om taken te prioriteren op basis van hun relevantie en tijdsgevoeligheid, waardoor je effectief kunt focussen op de meest dringende en belangrijke taken.
 • Het stellen van prioriteiten voor zichzelf en het effectief plannen van activiteiten van anderen om tijd en middelen optimaal te benutten. Hierbij leer je strategieën voor efficiënt timemanagement en het opstellen van realistische en haalbare doelen, waardoor je productiever kunt werken en stress kunt verminderen.
 • Het zorgen voor tijdige beschikbaarheid en voorraad van benodigde middelen om het werkproces soepel te laten verlopen. Dit omvat het plannen en organiseren van resources zoals tijd, materialen, informatie en aerbeid, zodat ze op het juiste moment beschikbaar zijn en het werkproces niet verstoord wordt.

 

De workshop biedt een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om actief te leren en hun plannings- en organisatievaardigheden te verbeteren.

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Workshop
 • Persoonlijke begeleiding/Coaching
 • Kleine groepen
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

plannen en organiseren, invloed, persoonlijke overtuigingskracht, overtuigen, feedback, werkorganisatie, agendabeheer, prioriteiten stellen, planmatig werken, mailbeheer, overzicht, werkdruk, werkstress, stress

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden