bellen
Contact
Voortgangsbewaking Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Voortgangsbewaking

 

Beschrijving

Bewaken en zeker stellen van activiteiten:
De workshop voortgangsbewaking is gericht op het leren bewaken van je planning, voortgang van je activiteiten en voortgang van je projecten. Tijdens deze interactieve workshop wordt een praktijkcasus gebruikt om de deelnemers bewust te maken van het belang van procedures en hoe deze opgesteld en bewaakt kunnen worden. De deelnemers krijgen inzicht in het bewaken van de voortgang van taken en activiteiten van zowel anderen als van zichzelf, om zo zeker te stellen dat deze binnen de gestelde tijd en met de aanwezige middelen worden gerealiseerd. Door middel van praktische oefeningen leren de deelnemers om de voortgang van taken en activiteiten te monitoren, knelpunten te identificeren en op te lossen. Deze workshop is geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor het bewaken van de voortgang van taken, projecten en activiteiten binnen een organisatie, of dit nu als leidinggevende of als medewerker is. Na afloop van de workshop hebben de deelnemers de kennis en vaardigheden om procedures op te stellen en te bewaken om zo de voortgang van taken en activiteiten te waarborgen.

 

Programma

Doel van de workshop voortgangsbewaking:

  • Inzicht in het belang van voortgangsbewaking en praktische vaardigheden aanleren om de voortgang van werk te kunnen bewaken.

 

Effectief gedrag:

In de workshop 'Voortgangsbewaking' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Voortgangsbewaking:

  • Vragen om terugmelding of rapportage en het maken van vervolgafspraken. Dit omvat het actief zoeken naar updates en feedback over de voortgang van projecten en taken, zowel van jezelf als van anderen. Je leert om duidelijke en constructieve communicatie te bevorderen door regelmatig terugkoppeling te vragen en vervolgafspraken te maken om de voortgang te waarborgen.
  • Controleren van de voortgang van het werk van zichzelf en van anderen. Hierbij ontwikkel je het vermogen om systematisch en regelmatig de voortgang van werkzaamheden te controleren en te evalueren, zowel op individueel niveau als binnen teams. Je leert om heldere doelstellingen te stellen, mijlpalen te identificeren en de voortgang te monitoren om tijdig bij te sturen indien nodig.
  • Het signaleren en benoemen van afwijkingen. Dit betekent dat je leert om potentiële problemen of afwijkingen van de planning of verwachtingen te herkennen en te benoemen. Je ontwikkelt het vermogen om proactief te zijn en snel te reageren op eventuele complicaties, en om effectieve oplossingen te vinden om de voortgang te herstellen.

 

De workshop 'Voortgangsbewaking' heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun vaardigheden op het gebied van monitor en stuurvaardigheden te verbeteren.

 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

  • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

  • Workshop
  • Persoonlijke begeleiding/Coaching
  • Kleine groepen
  • Training
  • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden 

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden