bellen
Contact
Besluitvaardigheid Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Besluitvaardigheid

 

Beschrijving

De knoop doorhakken:

Welkom bij de workshop Besluitvaardigheid! Tijdens deze workshop leer je hoe je met durf besluiten en beslissingen neemt. Dit doe je door een helder standpunt in te nemen en deze te vertalen in actie. Het leren "DOEN" neemt een belangrijke plaats in. Het is soms belangrijk om snel een standpunt in te kunnen nemen en een gegrond oordeel uit te spreken. Het vermogen om snel en effectief te beslissen kan het verschil maken tussen succes en mislukking. Tijdens deze workshop leer je hoe je de knoop kunt doorhakken en over kunt gaan tot actie.

Of je nu een leidinggevende bent die beslissingen moet nemen voor je afdeling, of een medewerker die zelfstandig beslissingen moet nemen, deze workshop zal je helpen om een betere beslisser te worden. We zullen ingaan op de verschillende factoren die van invloed zijn op besluitvaardigheid en je handvatten geven om je beslissingen te verbeteren. Na afloop van deze workshop kun je zelfverzekerd beslissingen nemen en deze eenduidig communiceren.

 

Programma

Doel van de workshop Besluitvaardigheid:

  • De deelnemer ontwikkelt de durf om beslissingen te nemen.

 

Effectief gedrag:

In de workshop 'Besluitvaardigheid' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Besluitvaardigheid:

 

  • Beslissingen durven te nemen, ook bij een gebrek aan volledige informatie. Dit omvat het vermogen om moedig en zelfverzekerd beslissingen te nemen, zelfs wanneer alle benodigde informatie niet volledig beschikbaar is. Je leert om te vertrouwen op je intuïtie, ervaring en analysevaardigheden om weloverwogen besluiten te nemen, zelfs in onzekere situaties.
  • Snel standpunt in kunnen nemen, en een gegrond oordeel uitspreken. Hierbij leer je om snel en doeltreffend een standpunt in te nemen op basis van beschikbare informatie en analyse, en om dit standpunt helder en overtuigend te communiceren aan anderen.
  • Spreekt zich eenduidig uit voor een te nemen actie en/of voorstel voor aanpak. Dit betekent dat je leert om duidelijk en assertief te zijn bij het formuleren en communiceren van besluiten en voorstellen, waardoor de besluitvorming effectief wordt gestuurd en de actie wordt bevorderd.


De workshop 'Besluitvaardigheid' heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun besluitvaardigheid en doortastendheid te verbeteren.

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

  • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

  • Workshop
  • Persoonlijke begeleiding/Coaching
  • Kleine groepen
  • Training
  • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op