bellen
Contact
Schriftelijke communicatie Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: Schriftelijke communicatieGratis intakegesprek Coaching

 


Heldere en effectieve teksten

Coaching van schriftelijke communicatie is van onschatbare waarde in de moderne wereld, waar heldere en effectieve teksten essentieel zijn. Deze vorm van coaching richt zich op het versterken van drie kernaspecten voor succesvolle communicatie.

 

 • Allereerst omvat het het schrijven van teksten met een logische opbouw en een heldere structuur. Een coach helpt je bij het organiseren van je gedachten en ideeën op een gestructureerde manier, waardoor lezers gemakkelijker kunnen volgen en begrijpen.
 • Daarnaast richt coaching zich op het schrijven van correcte teksten en notities. Dit omvat het aanleren van de juiste etiquette, het kiezen van de juiste toon en het vermijden van onnodige formaliteiten. 
 • Tot slot omvat coaching het gebruik van correct taalgebruik en het vermijden van jargon. Het doel is om teksten begrijpelijk te maken voor een breed publiek, zonder overbodig complexe taal. De coach helpt je bij het kiezen van woorden die de boodschap duidelijk en beknopt overbrengen.

 

Door coaching van schriftelijke communicatie kan je je vaardigheden aanscherpen en zelfvertrouwen opbouwen in je vermogen om heldere, professionele en overtuigende teksten te produceren, wat van onschatbare waarde is in verschillende aspecten van het leven en werk.

 

Effectief gedrag:

In de begeleiding bij Schriftelijke communicatie gaan we actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Schriftelijke communicatie:

 • Het schrijven van teksten met een logische opgebouw en een heldere structuur.
 • Het schrijven van een correcte brief of notitie.
 • Het gebruiken van correct taalgebruik en het vermijd van jargon.

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding:

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • Onze coaches zijn allen aangesloten bij CoachMatchwww.coachmatch.nu. We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Bij schriftelijke communicatie wordt er gecoached op Persoonlijkheid: De persoonlijkheid (het karakter) is een combinatie van aanleg en in de loop van het leven ontwikkelde typerende kenmerken. De wijze waarop u heeft leren omgaan met gebeurtenissen en met mensen bepaalt in belangrijke mate uw denken en handelen. “De aard van het beestje”. Dit levert voor ieder mens ook beperkingen op.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Schriftelijke communicatie kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op