bellen
Contact
Probleemanalyse Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: Probleemanalyse Gratis intakegesprek Coaching

 

Ontwikkelen van heldere denkvaardigheden:

De coaching van probleemanalyse helpt je op weg naar het ontwikkelen van heldere denkvaardigheden om uitdagingen effectief aan te pakken. Belangrijke aspecten worden hierbij benadrukt:

 

 • Gericht informatie verzamelen en kritisch denken over de achtergronden en oorzaken van het probleem zijn kernvaardigheden in probleemanalyse. De coach helpt je bij het identificeren van relevante bronnen en het ontwikkelen van analytische vaardigheden om zo tot de kern van het probleem door te dringen.
 • Het onderscheid maken tussen feitelijke informatie en interpretaties of veronderstellingen is essentieel om tot een objectieve diagnose te komen. De coaching helpt je bij het ontwikkelen van een kritische geest en je vermogen om informatie kritisch te beoordelen.
 • Het vermogen om meerdere oplossingen uit te werken en het aangeven van mogelijke consequenties maakt deel ook uit van de probleemanalyse. De coach begeleidt je bij het ontwikkelen van creatieve oplossingsrichtingen en het evalueren van de mogelijke impact van elke optie.

 

De coaching van probleemanalyse versterkt je vermogen om complexe uitdagingen te deconstrueren, objectieve diagnoses te stellen en effectieve oplossingen te ontwikkelen. Dit leidt tot betere besluitvorming, innovatieve probleemoplossing en verbeterde prestaties in zowel persoonlijke als professionele contexten.

 

 

Effectief gedrag van Probleemanalyse:

In de begeleiding op Probleemanalyse gaan we actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Probleemanalyse:

 • Gericht informatie verzamelen en kritisch denken over de achtergronden en oorzaken van het probleem.
 • Het onderscheid maken tussen feitelijke informatie en interpretaties of veronderstellingen.
 • Meerdere oplossingen uit kunnen werken en het aangeven van wat daarvan de mogelijke consequenties zijn.

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de coachee wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • Voor het coachen op probleemanalyse zetten wij onze Managementcoach in: bij het coachen van managers en leidinggevenden ligt de nadruk vooral op de knelpunten die vaak voorkomen in een managementfunctie. Je kunt hierbij denken aan versterking van leiderschap en het verbeteren van resultaten, maar ook prioriteiten stellen en duidelijkheid verschaffen zijn regelmatig het onderwerp.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Probleemanalyse kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op