bellen
Contact
Probleemanalyse Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Probleemanalyse 

Als het probleem helder is, volgt de oplossing vanzelf:


Doel van de coaching bij Probleemanalyse

Het leren stellen van een diagnose, het analyseren van alternatieve oplossingen en het aangeven van consequenties.

 

Effectief gedrag van Probleemanalyse:

In de begeleiding op Probleemanalyse gaan we actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Probleemanalyse:

  • Gericht informatie verzamelen en kritisch denken over de achtergronden en oorzaken van het probleem.
  • Het onderscheid maken tussen feitelijke informatie en interpretaties of veronderstellingen.
  • Meerdere oplossingen uit kunnen werken en het aangeven van wat daarvan de mogelijke consequenties zijn.

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de coachee wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding

  • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
  • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
  • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
  • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

  • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
  • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
  • Voor het coachen op probleemanalyse zetten wij onze Managementcoach in: bij het coachen van managers en leidinggevenden ligt de nadruk vooral op de knelpunten die vaak voorkomen in een managementfunctie. Je kunt hierbij denken aan versterking van leiderschap en het verbeteren van resultaten, maar ook prioriteiten stellen en duidelijkheid verschaffen zijn regelmatig het onderwerp.

 

Duur: intake en zes coachingssessies

- Voorafgaande aan het traject is er een intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes coachingsessies van 1,5 uur.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.
 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Taakgericht leidinggeven kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op