bellen
Contact
Besluitvaardigheid - minder keuzestress en meer invloed Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Meer over Besluitvaardigheid - minder keuzestress en meer invloed

Gratis intakegesprek CoachingCoaching / Individueel traject: Besluitvaardigheid

 

De knoop doorhakken of grondig overwegen:

Deze coaching biedt je een waardevolle traject naar het verbeteren van beslissingsprocessen voor mensen die zich herkennen in patronen van aarzeling en uitstellen van een beslissing. Mensen die vaak "te lang aan het wikken en wegen zijn voordat ze beslissen", kunnen leren om deze neiging aan te pakken en hierin leren effectiever te handelen. Daarnaast zien we dat anderen juist te snel besluiten nemen en de knoop door willen hakken. Vaak vanuit een kwantitatieve respons waarbij je voor het resultaat gaat, nog meer te doen hebt en door wil. Voor deze mensen is het juist belangrijk om goed stil te leren staan bij de probleemanalyse en de oordeelsvorming voordat je een besluit neemt.

 

 • De coaching richt zich op de balans tussen het grondige overwegen en de knoop door hakken. Het aanpakken van uitstelgedrag, waarbij men beslissingen "te lang uitstelt en eerst alles goed wil overwegen", is een kernaspect. Dit omvat het identificeren van strategieën om relevante informatie te verzamelen zonder het besluitvormingsproces onnodig te vertragen.
 • De coach helpt ook omgaan met het gevoel van "geen besluit te willen nemen als er geen volledige informatie is". Dit kan inhouden dat men leert om te gaan met onzekerheid en risico, en leert hoe ze effectieve beslissingen kunnen nemen met de beschikbare gegevens.
 • De coaching bevordert het vertrouwen in eigen oordeel en helpt bij het ontwikkelen van een evenwichtige benadering van besluitvorming. Dit resulteert in het vermogen om sneller en doelgerichter te beslissen, wat bijdraagt aan persoonlijke groei en professioneel succes.
 • De deelnemer ontwikkelt de durf om beslissingen te nemen.

 

Met onze individuele begeleiding en coaching  zul je in staat zijn om je besluitvaardigheid verder te ontwikkelen en te versterken. Door te werken aan je uitstelgedrag, het vertrouwen op je eigen oordeel en de durf om de knoop door te hakken, zul je effectiever worden in je werk.

 

Ontwikkelvraag Besluitvaardigheid

Herken je één of meerdere van de onderstaande dilemma’s bij de competentie besluitvaardigheid, dan kan ons individueel traject je helpen:

 • Ik ben vaak te lang aan het wikken en wegen voordat ik beslis.
 • Ik stel een beslissing te lang uit en wil eerst alles goed overwegen.
 • Als ik geen volledige informatie heb dan wil ik geen besluit nemen.

Heb je wellicht een andere ontwikkelvraag bij deze competentie? Mail die aan ons en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

 

Effectief gedrag van de competentie besluitvaardigheid:

In de coaching van Besluitvaardigheid gaan we interactief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Besluitvaardigheid:

 • Beslissingen durven te nemen, ook bij een gebrek aan volledige informatie.
 • Een gefundeerd standpunt in kunnen nemen, en een gegrond oordeel uitspreken.
 • Spreekt zich eenduidig uit voor een te nemen actie en/of voorstel voor aanpak.
   

De coaching van Besluitvaardigheid heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij je als deelnemer worden uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Onze ontwikkelmethode

Uit ervaring weten we dat competentiegedrag is opgebouwd uit verschillende niveaus. Kennis en vaardigheden, overtuigingen, motivatie en persoonlijke eigenschappen. Onze methode geeft met behulp van 5 ontwikkelstappen inzicht op welk gedragsniveau verandering wenselijk of noodzakelijk is.

 

Ontwikkelstappen in de coaching

Je doorloopt in het individuele traject 5 ontwikkelstappen waardoor je van inzicht tot de uiteindelijke borging van het nieuwe gedrag komt.

 • Ontwikkelvraag uitdiepen: In welke situaties kun je de competentie verbeteren? Wat gaat er precies mis en sinds wanneer? In hoeverre past de competentie bij jou als persoon en vanuit welke overtuigingen handel je?
 • Doel bepalen: Je stelt vast wat je precies wilt bereiken en wat je motivatie hiervoor is?
 • Verdiepen: Je verdiept je in deze fase in de kennis, vaardigheden, en overtuigingen die nodig zijn voor ontwikkeling van de competentie.
 • Toepassen: In deze fase oefen je met de geleerde kennis, vaardigheden en overtuigingen.
 • Borgen: De borgfase ondersteunt je bij het in de praktijk blijven toepassen van je nieuwe kennis, vaardigheden en overtuigingen. Je gaat na waar mogelijke belemmeringen liggen en je pakt deze actief aan.

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding bijn besluitvaardigheid :

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 6 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching van besluitvaardigheid:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag. 

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Besluitvaardigheid kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op