Sensitiviteit

Workshops

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Sensitiviteit 


Beschrijving

Ik ben me bewust van wat je bedoelt:

De deelnemers leren in de workshop Sensitiviteit een stukje dichter bij hun gevoel te komen. Zonder zweverigheid leren ze (non)verbaal gedrag te interpreteren en op te merken (registreren en benoemen). Hiermee gaan ze bewuster en sterker de interactie met hun omgeving aan. Kortom; ze leren gedrag dat getuigt van het onderkennen van de gevoelens en behoeften van anderen en er actief iets mee doen in de communicatie.

 

Programma

Doel van de workshop sensitiviteit:

 • De deelnemers bewust te maken van het (non)verbale gedrag van hun omgeving en ze vaardigheden geven om dit gedrag op te merken.

De workshop is er op gericht om de passieve sensitiviteit om te zetten in actieve sensitiviteit. De meeste mensen zijn wel sensitief en merken signalen van anderen wel op. Ze doen er niet altijd iets mee en blijven hierin te passief. Het ontwikkelen van je actieve sensitiviteit, waarmee je ook iets doet met je observaties, maakt je sterker in de interactie met anderen.

Effectief gedrag:

In de workshop gaan we interactief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Sensitiviteit:

 • Het rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van anderen en oog hebben voor iemands gevoelens, gedrag of zorgen.
 • Aandacht besteden aan belangrijke gebeurtenissen voor de ander.
 • Merkt gedrag van ander op en kan dit benoemen.
   

De workshop heeft een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren. 

De trainers 
De trainers gebruiken effectieve methoden uit het improvisatie- theater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is. 

  

Herkenbare situaties
Acteurs spelen herkenbare en lastige praktijksituaties na. De deelnemers kunnen het verloop beïnvloeden door regieaanwijzingen te geven aan de acteurs of door de rol van een acteur over te nemen en zelf te gaan spelen.

 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Contact en aanmelden

De workshop Sensitiviteit kunnen we ook aanbieden als cursus of als individuele coaching.

 

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

printen

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden