bellen
Contact
Sensitiviteit Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Sensitiviteit

 


Beschrijving

Ik ben me bewust van wat je bedoelt:

Ben je klaar om je vaardigheden in sensitief handelen te verbeteren? Dan ben je op de juiste plek! Bij deze workshop "Sensitiviteit" gaan we samen werken aan het verbeteren van drie belangrijke vaardigheden: luisteren, begrijpen voordat je begrepen wilt worden en je oordeel uitstellen.

We gaan oefeningen doen om je vermogen te verbeteren om effectief te luisteren naar anderen, om te begrijpen wat ze zeggen en voelen, en om je oordeel uit te stellen totdat je volledig begrijpt wat er aan de hand is. Je leert hoe je kunt reageren op emoties, hoe je conflicten kunt voorkomen en hoe je een positieve en productieve werkomgeving kunt creëren.

Onthoud, sensitief handelen is een belangrijke vaardigheid in elke branche, omdat het gaat om het begrijpen en respecteren van anderen. Tijdens de workshop zullen we samen zoeken naar jouw persoonlijke aanpak en aandacht besteden aan hoe je dit kunt toepassen in je werk en persoonlijke leven. Klaar om aan de slag te gaan? Laten we beginnen!

 

Programma

Doel van de workshop sensitiviteit:

 • Bewust zijn van het (non)verbale gedrag van de ander
 • Vaardigheid om dit (non)verbaal gedrag op te benoemen
 • Actief luisteren (empatisch)
 • Begrijpen voordat je begrepen wilt worden (Stephen Covey)
 • Oordeel leren uitstellen
 • Emoties opvangen
 • Conflicten voorkomen

 

De workshop is er op gericht om de passieve sensitiviteit om te zetten in actieve sensitiviteit. De meeste mensen zijn wel sensitief en merken signalen van anderen wel op. Ze doen er niet altijd iets mee en blijven hierin vaak passief. Het ontwikkelen van je actieve sensitiviteit, waarmee je ook iets doet met je observaties, maakt je sterker in de interactie met anderen.

 

Effectief gedrag

In de workshop 'Sensitiviteit' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Sensitiviteit:

 

 • Het rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van anderen en oog hebben voor iemands gevoelens, gedrag of zorgen. Dit omvat het vermogen om empathie te tonen en in te leven in de situatie van anderen, door aandacht te besteden aan hun persoonlijke omstandigheden en respectvol te reageren op hun gevoelens en zorgen.
 • Aandacht besteden aan belangrijke gebeurtenissen voor de ander. Hierbij leer je om actief te luisteren naar wat belangrijk is voor de ander, zoals veranderingen, successen, uitdagingen en persoonlijke mijlpalen, en om hier op een respectvolle en ondersteunende manier op te reageren.
 • Merkt gedrag van ander op en kan dit benoemen. Dit betekent dat je leert om bewust te zijn van het gedrag van anderen, zoals verbale en non-verbale signalen, en om dit op een open en eerlijke manier te benoemen, wat bijdraagt aan effectieve communicatie en begrip tussen mensen.


De workshop biedt een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun sensitiviteit en communicatievaardigheden te verbeteren.
 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Workshop
 • Persoonlijke begeleiding/Coaching
 • Kleine groepen
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden