bellen
Contact
Leidinggeven aan teams Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Leidinggeven aan teams

 

Beschrijving

Smeden van een effectief team:

Ben je klaar om je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je op de juiste plek! Bij deze workshop "Leidinggeven" gaan we samen werken aan het verbeteren van je vermogen om mensen te leiden en teams te begeleiden. We gaan onder andere technieken en oefeningen doen om je communicatievaardigheden te versterken, conflicten op te lossen en beslissingen te nemen. Je leert hoe je je team kunt motiveren, begeleiden en ontwikkelen.

 

Onthoud, leiderschap gaat niet alleen over het sturen en bewaken van het resultaat, maar ook over het creëren van een positieve en productieve werkomgeving. Tijdens de workshop zullen we samen zoeken naar jouw persoonlijke stijl van leidinggeven en aandacht besteden aan hoe je dit kunt toepassen in je werk. Klaar om aan de slag te gaan? Laten we beginnen!

 

Programma

Doel van de workshop Leidinggeven aan teams:

 • Zorg voor een goed werkklimaat
 • Persoonlijke stijl van leidinggeven (situationeel leidinggeven)
 • Communiceren en positioneren als leidinggevende
 • Motiveren van medewerkers 
 • Stimuleren van de ontwikkeling
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid versterken in je team 

 

Effectief gedrag

In de workshop 'Leidinggeven aan Teams' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Leidinggeven aan teams:

 

 • Ervoor zorgen dat uw teamleden weten wat er van hen verwacht wordt. Dit omvat het helder communiceren van doelen, taken en verwachtingen naar de teamleden, zodat ze duidelijk weten wat er van hen wordt verwacht en hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van het team.
 • Het team positieve feedback geven zodra daar een aanleiding voor is. Hierbij leer je om waardering en erkenning te tonen voor de prestaties en inzet van het team, wat de motivatie en betrokkenheid van de teamleden versterkt en bijdraagt aan een positieve teamcultuur.
 • Het team negatieve feedback geven als dat nodig is, stel dit niet onnodig uit. Dit betekent dat je leert om constructieve feedback te geven wanneer dat nodig is, om problemen aan te pakken en verbeteringen te stimuleren, met als doel de prestaties en ontwikkeling van het team te bevorderen.
 • Aandacht besteden aan tegenslag en vertrouwen uitspreken in het team. Hierbij leer je om het team te ondersteunen en te motiveren tijdens uitdagende periodes, door vertrouwen uit te spreken in de capaciteiten en veerkracht van het team en samen op zoek te gaan naar oplossingen.
 • De aspecten benadrukken waarover het team het eens is. Dit omvat het identificeren en benadrukken van gemeenschappelijke doelen, waarden en visies binnen het team, om een gevoel van eenheid en samenwerking te bevorderen.


De workshop 'Leidinggeven aan Teams' biedt een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. 

 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Workshop
 • Persoonlijke begeleiding/Coaching
 • Kleine groepen
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op