bellen
Contact
Mondelinge Communicatie Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Mondelinge communicatie

 

Beschrijving

Bewust van je eigen stijl:

Welkom bij onze workshop Mondelinge Communicatie! Het is belangrijk om te weten dat mondelinge communicatie een cruciale rol speelt in je dagelijkse interacties, zowel op het werk als in je persoonlijke leven. In deze workshop gaan we dieper in op de verschillende aspecten van mondelinge communicatie, waaronder lichaamstaal, stemgebruik, en overtuigingskracht. We zullen ook praktische technieken bespreken om uw mondelinge communicatievaardigheden te verbeteren, zodat u zich met meer vertrouwen en overtuiging kunt uiten. Of u nu een presentatie moet geven of gewoon een gesprek wilt voeren, deze workshop zal u de tools geven om uw mondelinge communicatie te versterken en je boodschap op een effectieve manier over te brengen op een manier die bij je past. Dus, zet je schrap en bereid u voor om uw mondelinge communicatievaardigheden naar het volgende niveau te tillen!

 

Programma

Doel van de workshop mondelinge communicatie:

 • Bewust van hun eigen stijl van communiceren
 • Leren van effectieve communicatietechnieken (o.a. LSD)
 • Overtuigingskracht versterken
 • Effectief taalgebruik
 • Stijlflexibiliteit vergroten

 

Effectief gedrag

In de workshop 'Mondelinge Communicatie' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Mondelinge Communicatie:

 

 • Het afstemmen van taalgebruik en spreektempo op de gesprekspartner. Dit omvat het vermogen om je communicatiestijl aan te passen aan de behoeften en voorkeuren van je gesprekspartner, waardoor je effectiever kunt communiceren en een betere verbinding kunt opbouwen.
 • Het geven van en vragen om feedback op de mondelinge communicatie. Hierbij leer je om constructieve feedback te geven en te ontvangen over de kwaliteit en effectiviteit van je mondelinge communicatie, zodat je je communicatievaardigheden kunt verbeteren en verfijnen.
 • Het opmerken (signaleren en benoemen) van non-verbaal gedrag bij de ander en de eigen communicatie hierop aanpassen. Dit betekent dat je leert om bewust te zijn van non-verbale signalen zoals lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en stemintonatie, en hierop adequaat te reageren om de communicatie te verbeteren.


De workshop biedt een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun mondelinge communicatievaardigheden te verbeteren.

 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Workshop
 • Persoonlijke begeleiding/Coaching
 • Kleine groepen
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op