bellen
Contact
Sensitiviteit Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject:

Gratis intakegesprek Coaching

 Sensitiviteit

 

 

Passieve sensitiviteit omzetten in actieve

 sensitiviteit:

Veel mensen zijn sensitief en merken signalen van anderen wel op, maar ze ondernemen niet altijd actie en blijven daarom te passief in de communicatie. Het ontwikkelen van actieve sensitiviteit, waarbij je ook daadwerkelijk iets doet met wat je opmerkt, versterkt je vermogen om effectief te communiceren en om te gaan met anderen. 

Doel van de begeleiding bij sensitiviteit.

Het doel van dit traject is om:

 • Je passieve sensitiviteit om te leren zetten in actieve sensitiviteit.
 • Je ontwikkeld je sensitiviteit door het vergroten van je bewustzijn van het verbaal als non-verbaal gedrag in je omgeving.
 • Daarnaast ontwikkel je de vaardigheden om naar dit gedrag te handelen en het te benoemen (actief).

 

Effectief gedrag:

Tijdens de begeleiding werken we actief aan de volgende gedragingen die verband houden met de competentie sensitiviteit:

 • Rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van anderen en aandacht hebben voor hun gevoelens, gedrag en zorgen.
 • Aandacht besteden aan belangrijke gebeurtenissen in het werk en leven van anderen.
 • Het opmerken van gedragingen van anderen en in staat zijn deze te benoemen.

 

Begeleiding en coaching

Onze begeleiding en coaching bieden een krachtige en effectieve formule, waarbij je wordt uitgenodigd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren. We creëren een omgeving waarin je als deelnemer veilig voelt om je sensitiviteit te ontwikkelen en toe te passen in interacties met anderen. Door middel van praktische oefeningen en persoonlijke reflectie ondersteunen we je bij het versterken van hun sensitiviteitsvaardigheden en het effectiever communiceren met anderen.

Ons doel is dat je na afloop van het traject een beter begrip hebt van de impact van hun eigen gedrag en dat van anderen. Je zult in staat zijn om op een meer actieve manier te reageren op signalen uit je omgeving en je sensitiviteit op een constructieve en effectieve manier in te zetten in de interacties met anderen.
 

Persoonlijke begeleiding of coaching?

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding: praktische vaardigheden

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching: complexe vraagstukken

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor het coachen op sensitiviteit zetten wij onze Performance-coach in: Performance coaching is een vorm van coaching, gericht op het verder ontwikkelen van persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Een performance coach werkt onder meer aan het persoonlijk functioneren, leidinggevende capaciteiten, het imago en resultaatgerichtheid.

 

Duur: intake en zes coachingssessies

- Voorafgaande aan het traject is er een intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes coachingsessies van 1,5 uur.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.
  

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Taakgericht leidinggeven kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op