bellen
Contact
Overzichtsvermogen Helicopterview - grote lijnen en minder detail Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Overzichtsvermogen HelicopterviewGratis intakegesprek Coaching

De hoofdlijnen zien en begrijpen.

Het ontwikkelen van overzichtsvermogen en een helicopterview is van groot belang in een complexe werkomgeving. Met deze competentie ben je in staat om de hoofdlijnen te zien en te begrijpen in plaats van te verzanden in details.

 

Tijdens de begeleiding en coaching op overzichtsvermogen gaan we interactief aan de slag met het ontwikkelen van specifiek gedrag en vaardigheden die verband houden met deze competentie.

 

 • We zullen werken aan je vermogen om verschillende issues of problemen binnen jouw vakgebied te onderscheiden en deze op een gestructureerde manier te ordenen.
 • Het leggen van verbanden tussen situaties en feiten is een vaardigheid die we zullen versterken, zodat je een helder en compleet beeld krijgt van de complexe omgeving waarin je opereert.
 • Daarnaast richten we ons op het focussen op de hoofdlijnen en het vaststellen van de aanpak op basis daarvan. Het is belangrijk om te kunnen prioriteren en de focus te leggen op de essentiële aspecten van een vraagstuk. Hierdoor kun je de juiste strategie bepalen en mogelijke consequenties anticiperen.
 • Als laatste zien we in onze coachingstrajecten dat timemanagement een belangrijke rol speelt. Vaak 'lijkt' de tijd te ontbreken om voldoende afstand te nemen. Met een goede werkorganisatie blijkt dat daar toch voldoende ruimte voor is.

 

Onze begeleiding en coaching biedt een krachtige en effectieve formule waarin je actief wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om te leren. We zullen gebruikmaken van interactieve oefeningen en reflectieve gesprekken om jouw overzichtsvermogen en helicopterview te versterken.

 

Effectief gedrag:

In de begeleiding op Overzichtsvermogen gaan we interactief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie:

 • Het onderscheiden van verschillende issues of problemen op het eigen vakgebied en deze qua aanpak ordenen.
 • Het leggen van verbanden tussen situaties en feiten.
 • Het richten op de hoofdlijnen en op basis daarvan de aanpak vaststellen en mogelijke consequenties aangeven.

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding Overzichtsvermogen of Helicopterview:

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching van Overzichtsvermogen of Helicopterview:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor het coachen op overzichtsvermogen zetten wij onze Managementcoach in: bij het coachen van managers en leidinggevenden ligt de nadruk vooral op de knelpunten die vaak voorkomen in een managementfunctie. Je kunt hierbij denken aan versterking van leiderschap en het verbeteren van resultaten, maar ook prioriteiten stellen en duidelijkheid verschaffen zijn regelmatig het onderwerp.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Overzichtsvermogen kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op