bellen
Contact
Snel schakelen Competentielijst
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Competentiegebied: Persoonlijke effectiviteit

Dit competentiegebied omvat de competenties die betrekking hebben op gedrag dat in sterke mate bepaald wordt door het individuele talent van mensen.

Competentie Snel schakelen

Zich in een informatierijke omgeving kunnen concentreren op snel wisselende onderwerpen en gebeurtenissen en hierin effectief handelen.

Definitie Snel schakelen

Als je in een heel diffuse omgeving makkelijk en vlot uit de voeten kunt met nieuwe informatie, als je niet snel vast zit in je eigen spoor, als je meerdere taken tegelijkertijd aan kunt, als je het niet storend vindt om plotseling tussendoor iets heel anders te moeten doen, als je je makkelijk op een nieuwe taak kunt concentreren, als je er vlot een mouw aan weet te passen als het allemaal onverwachts anders gaat, dan beschik je over de competentie snel schakelen.

Ontwikkelbaarheid Competenties

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijke effectiviteit. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijke effectiviteit. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Snel schakelen

Deze competentie is alleen te ontwikkelen als iemand over voldoende inlevingsvermogen beschikt en flexibel gedrag. Anders is snel schakelen lastig te ontwikkelen.

Off-the-Job: door middel van groeps- en individuele trainingen: het oefenen van vraagtechnieken.
On-the-Job: door middel van actieve coaching door een mentor

Trainingsadvies: Onafhankelijkheid

Er is een breed aanbod aan trainingen op het gebied van Snel schakelen op alle niveaus:
- zelfvertrouwen;
- inzicht;
- flexibel gedrag;
- omgevingsbewustzijn.

 

Gerelateerde competenties zijn:


Meer over competentiemanagement:

Competentieworkshops en trainingen
EHRM: online talentmanagement

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op