bellen
Contact
Zelfvertrouwen Competentielijst
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Competentiegebied: Persoonlijke effectiviteit

Dit competentiegebied omvat de competenties die betrekking hebben op gedrag dat in sterke mate bepaald wordt door het individuele talent van mensen.

Competentie Zelfvertrouwen

Een zékere indruk maken bij het formuleren van de eigen standpunten en voorstellen. Deze indruk kunnen handhaven en op anderen overdragen.

Definitie Zelfvertrouwen

Als je stevig met beide benen in de wereld staat, als men je niet snel van je stuk brengt, als je niet van een kleintje vervaard bent en behoorlijk zeker van jezelf, als je ervan overtuigd bent dat je het als de beste beheerst en als dat ook goed aan je te merken is, als geen zee je doorgaans te hoog is, dan beschik je over de competentie zelfvertrouwen.

Ontwikkelbaarheid Competenties

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijke effectiviteit. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijke effectiviteit. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen bouwt iemand in de loop van zijn leven op. De jeugdjaren zijn daarbij erg belangrijk. Deze competentie is lastig te ontwikkelen. Zeker als iemand zich al enige tijd onzeker voelt.

Off-the-Job: door middel van groeps- en individuele trainingen: het oefenen van vraagtechnieken.
On-the-Job: door middel van actieve coaching door een mentor

Trainingsadvies: Onafhankelijkheid

Er is een breed aanbod aan trainingen op het gebied van Zelfvertrouwen op alle niveaus:
- inzicht;
- omgevingsbewustzijn.

 

Gerelateerde competenties zijn:


Meer over competentiemanagement:

Competentieworkshops en trainingen
EHRM: online talentmanagement

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op