bellen
Contact
Organisatiesensitiviteit Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: OrganisatiesensitiviteitGratis intakegesprek Coaching

 

Begrijpen en navigeren van de dynamiek:

Coaching van organisatiesensitiviteit helpt je bij het begrijpen en navigeren van de dynamiek binnen een organisatie. Hierbij worden verschillende belangrijke aspecten benadrukt:

 

 • De coach helpt individuen om oog te hebben voor de eigen dominante organisatiecultuur en inzicht te krijgen in de informele besluitvormingscultuur. Dit omvat het begrijpen van formele en informele structuren, waardoor ze effectief kunnen werken binnen de heersende normen en waarden.
 • Op de hoogte zijn van wat zich afspeelt binnen andere afdelingen en het onderkennen van de diversiteit aan belangen is een belangrijke aspect van organisatiesensitiviteit. De coach begeleidt je bij het ontwikkelen van netwerkvaardigheden en het begrijpen van de wisselwerking tussen verschillende afdelingen.
 • Het inschatten van verhoudingen en relaties binnen de organisatie en deze verhoudingen gebruiken draait om het begrijpen van de dynamiek en het effectief navigeren daarin. De coach biedt je inzicht in politieke aspecten en helpt je om relaties op te bouwen en te benutten voor het bereiken van je doelen.

 

De coaching van je organisatiesensitiviteit versterkt je vermogen om subtiele signalen op te vangen, relaties te begrijpen en effectief te werken binnen de context van een organisatie. Dit leidt tot verbeterde samenwerking, betere besluitvorming en groter succes in complexe omgevingen.

 

 

Effectief gedrag:

In de begeleiding op Organisatiesensitiviteit gaan we interactief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Organisatiesensitiviteit:

 • Oog hebben voor de eigen dominante organisatiecultuur en inzicht in de informele besluitvormingscultuur.
 • Het op de hoogte zijn van wat zich afspeelt binnen andere afdelingen en het onderkennen van de diversiteit aan belangen.
 • Het inschatten van verhoudingen en relaties binnen de organisatie en deze verhoudingen gebruiken.

 

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • Onze coaches zijn allen aangesloten bij CoachMatch www.coachmatch.nu. We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor het coachen op organisatiesensitiviteit zetten wij onze Managementcoach in: bij het coachen van managers en leidinggevenden ligt de nadruk vooral op de knelpunten die vaak voorkomen in een managementfunctie. Je kunt hierbij denken aan versterking van leiderschap en het verbeteren van resultaten, maar ook prioriteiten stellen en duidelijkheid verschaffen zijn regelmatig het onderwerp.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Organisatiesensitiviteit kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op