bellen
Contact
Stressbestendigheid Workshops
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Workshop Stressbestendigheid

 

Beschrijving

Stress is in de kern positief:

Welkom bij de workshop "Stressbestendigheid"! Als je op zoek bent naar manieren om jouw stressbestendigheid te verbeteren, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze workshop gaan we samen werken aan het versterken van jouw vermogen om effectief met stress om te gaan.

Tijdens de workshop zullen we verschillende technieken en oefeningen behandelen om jouw stressniveau te beheersen en te verminderen. We zullen ons richten op het verbeteren van jouw timemanagementvaardigheden, het ontwikkelen van assertiviteit, het leren om nee te zeggen en het herkennen en voorkomen van burn-outklachten. Daarnaast zullen we bespreken hoe je in de drukte en hectiek van zowel werk als privé gezond en productief kunt blijven.

Het is belangrijk om te benadrukken dat stressbestendigheid essentieel is in elke branche. Het stelt je in staat om gezond te blijven en op hoog niveau te presteren, zelfs onder druk. Tijdens de workshop zullen we samen op zoek gaan naar jouw persoonlijke aanpak en zullen we bespreken hoe je deze technieken kunt toepassen in zowel jouw werk- als persoonlijke leven.

 

Dus, als je klaar bent om aan de slag te gaan en jouw stressbestendigheid te versterken, dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan onze workshop "Stressbestendigheid". Laten we samen werken aan het bereiken van een gezonde balans en het behouden van productiviteit, ongeacht de uitdagingen die op ons pad komen.

 

Programma

Doel van de workshop stressbestendigheid:

 • Leren om te gaan met werkstress
 • De positieve effecten van stress behouden
 • Fijn assertief kunnen zijn (met behoud van de relatie Nee-zeggen)
 • Timemanagement
 • Herkennen van signalen van overspannenheid en beginnende burn-out
 • Afstand nemen en invloed uitoefenen op stressoren

 

Effectief gedrag

In de workshop 'Stressbestendigheid' gaan we interactief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie Stressbestendigheid:

 

 • De positieve effecten van stress (weer) kunnen zien. Dit omvat het vermogen om stress als een uitdaging te zien in plaats van als een bedreiging, en om positieve aspecten zoals motivatie, focus en groei te herkennen en te benutten in stressvolle situaties.
 • Het efficiënt plannen en organiseren van het eigen werk. Hierbij leer je om effectieve time-managementvaardigheden toe te passen, zoals het stellen van prioriteiten, het maken van realistische planningen en het hanteren van strategieën om stressvolle taken efficiënt af te handelen.
 • Assertief feedback geven en "nee" kunnen verkopen. Dit betekent dat je leert om op een zelfverzekerde en respectvolle manier feedback te geven, grenzen te stellen en assertief 'nee' te zeggen wanneer dat nodig is, wat bijdraagt aan het verminderen van stress en het behouden van controle over je eigen taken en verantwoordelijkheden.
 • Het tijdig vragen om hulp en ondersteuning. Hierbij leer je om tijdig hulp te vragen wanneer je merkt dat de druk te hoog wordt, en om effectief gebruik te maken van beschikbare ondersteuningsbronnen en netwerken, wat helpt om stress te verminderen en veerkracht te vergroten.


De workshop biedt een krachtige en innovatieve formule waarbij deelnemers worden uitgedaagd, vriendelijk gestimuleerd en geïnspireerd om op een actieve manier te leren en hun stressbestendigheid en copingvaardigheden te verbeteren.

 

De trainers

De trainers gebruiken effectieve methoden uit o.a. het improvisatietheater. Deze methoden laat de deelnemers ervaren wat het effect van het eigen gedrag is.

 

Herkenbare situaties

In de workshop en training werken we met herkenbare praktijk ervaringen van de deelnemers. Voorafgaand aan de workshop of training worden, in een korte intake, de lastige praktijksituaties en leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. 

Praktische informatie

Duur:

 • 1 dagdeel

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Workshop
 • Persoonlijke begeleiding/Coaching
 • Kleine groepen
 • Training
 • Competentietheater

 

Gerelateerde trainingen:

- GRIP op je werkstress
- Planmatig werken
- Persoonlijke effectiviteit
 

Deze workshop of training kunnen we ook aanbieden als:

Coaching
Competentietheater

Training en cursus

 

Gerelateerde thema's zijn:

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of heb je een andere vraag? Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden