bellen
Contact
Stressbestendigheid Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: StressbestendigheidGratis intakegesprek Coaching

 

Zorg voor meer grip

In de moderne werkomgeving is stress een veelvoorkomend fenomeen. Het vermogen om stress te hanteren en veerkrachtig te blijven, is daarom van groot belang. Tijdens het coachen op stressbestendigheid gaan we actief aan de slag met het ontwikkelen van specifiek gedrag dat verband houdt met deze competentie.

 

 • Een belangrijk aspect van stressbestendigheid is het efficiënt plannen en organiseren van het eigen werk. We zullen werken aan het ontwikkelen van vaardigheden om prioriteiten te stellen, deadlines te halen en een goede balans te vinden tussen werk en privé. Het creëren van een overzichtelijke werkomgeving en het effectief gebruikmaken van tijdmanagementtechnieken dragen bij aan het verminderen van stress en het verhogen van de productiviteit.
 • Daarnaast is het belangrijk om assertief te zijn en feedback te geven. We zullen werken aan het vergroten van jouw communicatieve vaardigheden, zodat je op een constructieve en zelfverzekerde manier kunt communiceren met collega's en leidinggevenden. Het vermogen om "nee" te kunnen zeggen en grenzen te stellen, helpt je om overbelasting te voorkomen en je energie te behouden.
 • Een ander aspect van stressbestendigheid is het tijdig vragen om hulp en ondersteuning. We zullen werken aan het versterken van jouw vermogen om hulpbronnen in te roepen wanneer dat nodig is. Het hebben van een supportnetwerk en het weten wanneer je om hulp moet vragen, vergroot jouw veerkracht en draagt bij aan het effectief omgaan met stressvolle situaties.

 

Tijdens de coachingssessies zullen we gebruikmaken van interactieve oefeningen en reflectieve gesprekken om jouw stressbestendigheid te versterken. Het doel is om je bewust te maken van jouw stressoren, effectieve copingmechanismen te ontwikkelen en te leren omgaan met werkstress op een gezonde en productieve manier. Door het vergroten van jouw stressbestendigheid kun je beter presteren, je welzijn verbeteren en een gezonde balans behouden in je professionele leven.

 

Effectief gedrag:

In de begeleiding gaan we actief actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Stressbestendigheid:

 • Het efficiënt plannen en organiseren van het eigen werk.
 • Assertief feedback geven en "nee" kunnen verkopen.
 • Het tijdig vragen om hulp en ondersteuning.

 

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding:

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • Onze coaches zijn allen aangesloten bij CoachMatchwww.coachmatch.nu. We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor de coaching op stressbestendigheid zetten wij onze persoonlijkheidscoach in. De persoonlijkheid (het karakter) is een combinatie van aanleg en in de loop van het leven ontwikkelde typerende kenmerken. De wijze waarop u heeft leren omgaan met gebeurtenissen en met mensen bepaalt in belangrijke mate uw denken en handelen. “De aard van het beestje”. Dit levert voor ieder mens ook beperkingen op.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Stressbestendigheid kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op