bellen
Contact
Leidinggeven aan een team Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Leidinggeven aan een team

Duidelijke verwachtingen en heldere feedback:

 

Doel van de begeleiding bij Leidingeven aan een team:

De deelnemer leert met eigen kwaliteiten de krachten van een groep te bundelen en zwakke aspecten op te vangen.

 

Ontwikkelvraag

Herken je één of meerdere van de onderstaande dilemma’s bij de competentie teamgericht leidinggeven, dan kan ons individueel traject je helpen:

- Ik vind het soms lastig om duidelijk en direct te zijn.

- Hoe zorg ik er voor dat ieder zijn verantwoordelijkheid neemt?

- Hoe leer ik duidelijke verachtingen en feedback uit te spreken?

Heb je wellicht een andere ontwikkelvraag bij deze competentie? Mail die aan ons en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

 

Onze ontwikkelmethode

Uit ervaring weten we dat competentiegedrag van het leidinggeven aan een team is opgebouwd uit verschillende niveaus. Kennis en vaardigheden, overtuigingen, motivatie en persoonlijke eigenschappen. Onze methode geeft met behulp van 5 ontwikkelstappen inzicht op welk gedragsniveau verandering wenselijk of noodzakelijk is.

 

Ontwikkelstappen

Je doorloopt in het individuele traject 5 ontwikkelstappen waardoor je van inzicht tot de uiteindelijke borging van het nieuwe gedrag komt.

 • Ontwikkelvraag uitdiepen: In welke situaties kun je de competentie verbeteren? Wat gaat er precies mis en sinds wanneer? In hoeverre past de competentie bij jou als persoon en vanuit welke overtuigingen handel je?
 • Doel bepalen: Je stelt vast wat je precies wilt bereiken en wat je motivatie hiervoor is?
 • Verdiepen: Je verdiept je in deze fase in de kennis, vaardigheden, en overtuigingen die nodig zijn voor ontwikkeling van het teamgericht leidinggeven.
 • Toepassen: In deze fase oefen je met de geleerde kennis, vaardigheden en overtuigingen. 
 • Borgen: De borgfase ondersteunt je bij het in de praktijk blijven toepassen van je nieuwe kennis, vaardigheden en overtuigingen. Je gaat na waar mogelijke belemmeringen liggen en je pakt deze actief aan.
   

 

Individueel traject leidinggeven aan team:

 • Bij individueel traject gaat het meer om het ontwikkelen van praktische vaardigheden.
 • In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 6 afspraken.
 • Het individuele traject wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met leidinggeven.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in het individuele traject zijn de competentie teamgericht leidinggeven en de bijbehorende specifieke vaardigheden.


 

Coaching leidinggeven aan team

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor het coachen op Teamgericht leidinggeven zetten wij onze Managementcoach in: bij het coachen van managers en leidinggevenden ligt de nadruk vooral op de knelpunten die vaak voorkomen in een managementfunctie. Je kunt hierbij denken aan versterking van leiderschap en het verbeteren van resultaten, maar ook prioriteiten stellen en duidelijkheid verschaffen zijn regelmatig het onderwerp.

 

Effectief gedrag:

In de individuele begeleiding en coaching, gaan we o.a. aan de slag met de volgende gedragscriteria van de competentie Teamgericht Leidinggeven:

 • Ervoor zorgen dat uw teamleden weten wat er van hen verwacht wordt.
 • Het team positieve feedback geven, zodra daar een aanleiding voor is.
 • Het team negatieve feedback geven als dat nodig is, stel dit niet onnodig uit.
 • Aandacht besteden aan tegenslag en vertrouwen uitspreken in het team.
 • De aspecten benadrukken waarover het team het eens is.

 

Duur: intake en zes coachingssessies

- Voorafgaande aan het traject is er een intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes coachingsessies van 1,5 uur.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.
 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Leidinggeven aan teams kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op