bellen
Contact
Training effectief beïnvloeden Trainingen
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Training effectief beïnvloeden

Met je communicatiestijl en gedrag kun je anderen er toe bewegen werk voor je uit te voeren. Vaak ben je je hier niet van bewust. Tijdens onze training effectief beïnvloeden word je je bewust van je stijl en leren we je hoe je je invloed op anderen kunt vergroten. Door je eigen kracht te gebruiken, creëer je een draagvlak, win je het vertrouwen van je collega’s en kun je hen nog beter motiveren. 

Introductie

Je gedrag en communicatiestijl bepalen in welke mate anderen iets voor je over hebben. Lukt het jou niet om andere mensen mee te krijgen? In de cursus effectief beïnvloeden leer je hoe je anderen efficiënt beïnvloed zonder de relatie te schaden en zonder over te gaan tot manipulatie. Je krijgt meer inzicht in de manipulatieve trucs van anderen en je leert je impact te vergroten op een positieve manier.


Doel van de training

Na afloop van de training effectief beïnvloeden herken je de verschillende beïnvloedingsstijlen en kun je ze inzetten op het juiste moment. Je hebt meer zicht op de belangen, belemmeringen en mogelijkheden van jezelf én je gesprekspartner. We leren je enkele tactieken om je invloed op je gesprekspartner te vergroten en je krijgt meer inzicht in de kracht van verbale en non-verbale communicatie. Dankzij onze workshop leer je effectief omgaan met weerstand en leer je je gesprekspartner te beïnvloeden met (niet-)rationele argumenten. Na onze training effectief beïnvloeden zal je je nooit meer laten manipuleren door anderen.


Aanpak

De training effectief beïnvloeden is een interactieve training met afwisselende werkvormen. Je krijgt zowel relevante theorie als oefeningen op het gebied van effectief beïnvloeden voor de kiezen. Maar we voeren ook gezamenlijk discussies om tot meer inzichten te komen. Door middel van rollenspellen leer je om je stijl aan de ander aan te passen, zodat je de ander zo effectief mogelijk kunt beïnvloeden.


Thema’s

Tijdens deze training maken we gebruik van de zeven beïnvloedingsprincipes van Cialdini:
- Wederkerigheid / Reciprocity
- Schaarste / Scarcity
- Autoriteit / Authority
- Consistentie / Commitment & Consistency
- Sympathie / Liking
- Consensus of sociale bevestiging / Consensus of Social Proof
- Eenheid / Unity

Door deze zeven principes toe te passen, vergroot je je persoonlijke effectiviteit en heb je meer invloed op het realiseren van je doelen en ideeën. Tijdens de training effectief beïnvloeden nemen we deze beïnvloedingsprincipes onder de loep.


Programma

Deze cursus is een eendaagse intensieve training.

 

Doelgroep van de workshop
De cursus effectief beïnvloeden is geschikt voor iedereen die meer wil gedaan krijgen van zijn of haar gesprekspartner. De training is bedoeld voor iedereen die zijn of haar invloed wil vergroten en verschillende beïnvloedingsstijlen flexibel wil leren inzetten. Deze cursus is een goede aanvulling op de cursus feedback geven.


De trainers

De training effectief beïnvloeden wordt geleid door een duo van een acteur en een trainer. Onze trainers zijn gedreven gedragstrainers met tonnen ervaring en richten zich op het ontwikkelen van bepaalde competenties en het trainen van specifiek gedrag. Hij observeert je gedrag tijdens de rollenspellen en zorgt voor een grondige analyse en terugkoppeling achteraf.

De acteurs passen de technieken uit het improvisatietheater en de theatersport toe om herkenbare praktijksituaties na te spelen en adequaat te reageren op het gedrag van de deelnemers. Zo ervaar je direct welk effect jouw gedrag heeft op anderen. Zo krijg je een energieke training met veel interactie waar plaats is om te falen en te leren.

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Meedoen

Kom daarom gerust eens langs op ons kantoor voor een kop koffie.

aanmelden