bellen
Contact
Luisteren Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: Luisteren

 

 

Gratis intakegesprek Coaching

Effectieve communicatie en betekenisvolle interactie: 

Coaching van luistervaardigheden is een waardevolle reis naar effectieve communicatie en betekenisvolle interactie. Hierbij worden belangrijke aspecten van luisteren benadrukt:

 

 • Het de ander uit laten praten en vriendelijk onderbreken is een delicate balans. De coach begeleidt je bij het ontwikkelen van geduld en tact om anderen ruimte te geven om te spreken, terwijl je tegelijkertijd subtiel kunt ingrijpen en sturen wanneer nodig.
 • Door verbale en non-verbale technieken, nodig je de ander actief uit om zijn verhaal te vertellen en benadruk je het belang van actieve betrokkenheid. De coaching richt zich op het ontwikkelen van je empathische signalen en communicatiestijlen die anderen aanmoedigen om hun gedachten en gevoelens te delen.
 • Het vermogen om een natuurlijk moment te kiezen om samen te vatten en verdiepingsvragen te stellen is essentieel om diepgaand inzicht te verkrijgen. De coach helpt je bij het ontwikkelen van strategieën om informatie te synthetiseren en verdiepende vragen te formuleren.

 

De coaching van je luistervaardigheden versterkt je vermogen om effectief te communiceren door te luisteren, begrip te tonen en dieper inzicht te krijgen in de gedachten van anderen. Dit leidt tot sterkere relaties, verbeterde samenwerking en effectievere communicatie in diverse contexten.
  

Effectief gedrag:

In de begeleiding bij Luisteren gaan we actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Luisteren:

 • De ander uit te laten praten en, indien nodig, vriendelijk onderbreken.
 • Door verbale en non-verbale technieken de ander actief uitnodigen om zijn verhaal te vertellen.
 • Een natuurlijk moment leren kiezen om samen te vatten en verdiepingsvragen te stellen.

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Waarom is het goed om niet te luisteren? Lees het hier: https://www.reynaarde.nl/reynaarde/nieuws/luisteren/

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding:

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 6 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Luisteren kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Menu