bellen
Contact
Samenwerken in een team - proactief en betrokken Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Meer over Samenwerken in een team - proactief en betrokken

Samenwerken in een team Gratis intakegesprek Coaching

 

Verbeter je effectieve bijdrage aan het team:

Samenwerken is een essentiële vaardigheid in de werkomgeving. Het vermogen om effectief samen te werken met anderen kan leiden tot verbeterde prestaties, een betere communicatie en een positieve werksfeer. In het coachen op samenwerken gaan we interactief aan de slag met het ontwikkelen van specifiek gedrag dat verband houdt met deze competentie.

 

 • Een belangrijk aspect van samenwerken is het kunnen afstemmen en coördineren van taken met teamleden. We zullen werken aan het vergroten van je vermogen om effectief te communiceren, te luisteren en feedback te ontvangen en geven binnen een teamcontext. Dit helpt bij het creëren van heldere verwachtingen en het bevorderen van een gedeeld begrip
 • Daarnaast besteden we aandacht aan het opbouwen van vertrouwen en het bevorderen van een positieve teamdynamiek. Het ontwikkelen van goede relaties met teamleden draagt bij aan een soepelere samenwerking en een prettige werkomgeving. We zullen werken aan het stimuleren van open communicatie, het aanmoedigen van diversiteit en het oplossen van conflicten op een constructieve manier.
 • Een ander belangrijk aspect is het kunnen aanpassen aan veranderingen en flexibel zijn. Het vermogen om je aan te passen aan nieuwe omstandigheden, verschillende persoonlijkheden en verschillende werkstijlen is van cruciaal belang voor een effectieve samenwerking. We zullen werken aan het vergroten van je aanpassingsvermogen en veerkracht in de teamomgevingen.

 

Tijdens de coachingssessies zullen we gebruikmaken van interactieve oefeningen en reflectieve gesprekken om je samenwerkingsvaardigheden te versterken. Het doel is om je bewust te maken van het belang van samenwerken en je te voorzien van de tools en vaardigheden om succesvol samen te werken met anderen. Door het ontwikkelen van effectieve samenwerkingsvaardigheden kun je niet alleen betere resultaten behalen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het team en de organisatie als geheel. 

 

Effectief gedrag van teamsamenwerking:

In de begeleiding gaan we actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Samenwerken:

 • Een actieve bijdrage leveren aan het team vanuit de eigen teamrollen Belbin.
 • Betrokkenheid laten zien bij eigen doelstellingen en bij die van anderen.
 • Luisteren naar de anderen en voortbouwen op hun voorstellen of ideeën. Meedenken!

 

De begeleiding en coaching van Samenwerken in een team heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding Samenwerken in een team:

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook sollicitatievaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching samenwerken in een team:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • Voor het coachen op samenwerken zetten wij onze Performance-coach in: Performance coaching is een vorm van coaching, gericht op het verder ontwikkelen van persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Een performance coach werkt onder meer aan het persoonlijk functioneren, leidinggevende capaciteiten, het imago en resultaatgerichtheid.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Samenwerken in een team kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op