bellen
Contact
Prestatiemotivatie Competentielijst
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Competentiegebied: Motivatie

Motivatie omvat de competenties die betrekking hebben op gedrag dat in sterke mate bepaald wordt door de persoonlijke instelling en motivatie van individuen.

Competentie Prestatiemotviatie

Gedrag dat getuigt van het stellen van hoge eisen aan het eigen werk. Laten zien niet tevreden te zijn met gemiddelde prestaties.

Definitie Prestatiemotivatie

Als je hoge eisen stelt aan jezelf en aan je omgeving, als je gewend bent om altijd de lat hoger te leggen, als je niet snel genoegen neemt met een gemiddelde prestatie, als je vindt dat het pas echt af is als er niets meer aan te verbeteren valt, als je gaat voor de volle 100% en dat ook van anderen verwacht, dan beschik je over de competentie prestatiemotivatie.

Ontwikkelbaarheid Competenties

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Prestatiemotivatie

Bij prestatiemotivatie gaat het om kwaliteitseisen, waarden en normen die iemand aan zijn eigen functioneren stelt. Bij een teveel aan prestatiemotivatie wordt soms doorgeschoten naar perfectionisme. De competentie prestatiemotivatie is moeilijk te ontwikkelen

Off-the-Job: door middel van groeps- en individuele trainingen: het oefenen van vraagtechnieken.
On-the-Job: door middel van actieve coaching door een mentor

Trainingsadvies: Prestatiemotivatie

Er is een breed aanbod aan trainingen op het gebied van Prestatiemotivatie op alle niveaus:

- coachingsvaardigheden;
- loopbaancounseling;
- energiemanagement;
- inzicht;
- visie.

Gerelateerde competenties zijn:


Meer over competentiemanagement:

Competentieworkshops en trainingen
EHRM: online talentmanagement

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op