bellen
Contact

Ontwikkelbaarheid Competentie Ondernemerschap

Competentielijst - Ondernemerschap

reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Ontwikkelbaarheid Competenties

ondernemerschap

De ontwikkelbaarheid van een competentie verschilt per individu. Het hangt binnen een persoon samen met kennis, vaardigheden, motivatie en de persoonlijkheid. Het eenvoudigst te ontwikkelen zijn kennis en vaardigheden die ook bij een groot deel van de competenties een rol spelen. Lastiger is als er een ontwikkelvraag ligt op het gebied van motivatie of persoonlijkheid. Zie voor meer informatie ONS® competentieontwikkelmodel.

Ontwikkelbaarheid: Ondernemerschap
Ondernemerschap betekent commerciële kansen signaleren en hierop inspelen. Naast het op de hoogte zijn van wat er in de markt speelt, vereist deze competentie initiatief. Ondernemerschap is moeilijk te ontwikkelen omdat het nemen van risico’s samenhangt met iemands persoonlijkheid.
Off-the-Job: kunnen trainingen in commercieel gedrag (herkennen van koopsignalen, kansen zien om producten of diensten onder de aandacht te brengen) helpen ontwikkelen.
On-the-Job: kan ondernemerschap gestimuleerd worden door de medewerker acquisitie en innovatietargets mee te geven.


Trainingsadvies
Er bestaan nauwelijks concrete trainingen waarin de competentie ondernemerschap wordt ontwikkeld. Wel kan commercieel gedrag door trainingen ontwikkeld worden en worden er trainingen gegeven voor het schrijven van ondernemingsplannen:

  • Acquisitie voor ondernemers;
  • Schrijven van een ondernemersplan.

 

Wilt u deze competentie ontwikkelen?

Competentieworkshop Ondernemerschap
Coachen op Ondernemerschap

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Competentielijst

Overige Ondernemen Competentielijst