bellen
Contact
Ondernemerschap Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: OndernemerschapGratis intakegesprek Coaching

 

Innovatief denken en initiatief:

De coaching voor ondernemerschap stimuleert je om innovatieve denkwijzen en initiatieven te ontwikkelen. Belangrijke aspecten van ondernemerschap komen hierbij naar voren:

 

 • Het actief en creatief zoeken naar nieuwe markten, leads, producten en product-marktcombinaties toont vastberadenheid om te groeien. De coach begeleidt je bij het vergroten van je zoekbereik en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor groei.
 • Het nemen van risico's om voordelen te behalen voor de organisatie en/of klanten illustreert gedurfde besluitvorming. De coaching richt zich op het ontwikkelen van je vermogen om risico's in te schatten en weloverwogen stappen te nemen die je groei bevorderen.
 • Het vermogen om te beslissen wat nodig is om kansen in de markt te benutten toont strategisch inzicht. De coach helpt je bij het ontwikkelen van een scherp oog voor marktkansen en het vermogen om snel en effectief te handelen.

 

De coaching van ondernemerschap versterkt je vermogen om creatieve oplossingen te zoeken, risico's te nemen en kansen in de markt te benutten. Dit leidt tot innovatieve groei, strategische besluitvorming en het creëren van waarde voor de organisatie en klanten.

 

Effectief gedrag:

In de begeleiding op Ondernemerschap gaan we actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Ondernemerschap:

 • Zoekt actief en creatief naar nieuwe markten, leads, producten en product marktcombinaties.
 • Neemt risico’s om een bepaald voordeel te behalen voor de organisatie en/of de klant.
 • Besluit wat nodig is om in te kunnen spelen op kansen in de markt.

 

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Onze ontwikkelmethode

Uit ervaring weten we dat competentiegedrag is opgebouwd uit verschillende niveaus. Kennis en vaardigheden, overtuigingen, motivatie en persoonlijke eigenschappen. Onze methode geeft met behulp van 5 ontwikkelstappen inzicht op welk gedragsniveau verandering wenselijk of noodzakelijk is.

 

Ontwikkelstappen

Je doorloopt in het individuele traject 5 ontwikkelstappen waardoor je van inzicht tot de uiteindelijke borging van het nieuwe gedrag komt.

 • Ontwikkelvraag uitdiepen: In welke situaties kun je je ondernemerschap verbeteren? Wat gaat er precies mis en sinds wanneer? In hoeverre past ondernemerschap bij jou als persoon en vanuit welke overtuigingen handel je?
 • Doel bepalen: Je stelt vast wat je precies wilt bereiken en wat je motivatie hiervoor is?
 • Verdiepen: Je verdiept je in deze fase in de kennis, vaardigheden, en overtuigingen die nodig zijn voor ontwikkeling van je ondernemerschap.
 • Toepassen: In deze fase oefen je met de geleerde kennis, vaardigheden en overtuigingen. 
 • Borgen: De borgfase ondersteunt je bij het in de praktijk blijven toepassen van je nieuwe kennis, vaardigheden en overtuigingen. Je gaat na waar mogelijke belemmeringen liggen en je pakt deze actief aan.

 

Individueel traject:

 • Bij individueel traject gaat het meer om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 6 afspraken.
 • Het individuele traject wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met ondernemerschap.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in het individuele traject zijn de competentie ondernemerschap en de bijbehorende specifieke vaardigheden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor het coachen op ondernemerschap zetten wij onze Managementcoach in: bij het coachen van managers en leidinggevenden ligt de nadruk vooral op de knelpunten die vaak voorkomen in een managementfunctie. Je kunt hierbij denken aan versterking van leiderschap en het verbeteren van resultaten, maar ook prioriteiten stellen en duidelijkheid verschaffen zijn regelmatig het onderwerp.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Ondernemerschap kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op

Coaching Overige Ondernemen Coaching