bellen
Contact
Zelfontwikkeling Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: ZelfontwikkelingGratis intakegesprek Coaching

 

Persoonlijke groei en verbetering:

 De coaching voor zelfontwikkeling helpt je bij het verwezenlijken van je persoonlijke groei en verbetering van je professionele vaardigheden. Belangrijke elementen van zelfontwikkeling worden hierbij benadrukt:

 

 • Het bewustzijn van persoonlijke kwaliteiten en valkuilen vormt de basis van je zelfontwikkeling. De coach begeleidt je bij het identificeren van je sterke punten om deze verder te benutten en valkuilen om aan te werken.
 • Proactief met voorstellen komen voor te ontwikkelen aspecten toont initiatief en ambitie. De coaching richt zich op het ontwikkelen van het vermogen om persoonlijke en professionele leerdoelen te identificeren en plannen te maken om deze aan te pakken.
 • Je vermogen om informatie te vragen aan anderen over onderwerpen waar je minder bekend mee bent, toont bescheidenheid en leergierigheid. De coach helpt je bij het ontwikkelen van nieuwsgierigheid en het vermogen om te leren van anderen.

 

De coaching van zelfontwikkeling versterkt het bewustzijn van je persoonlijke groeipotentieel, het nemen van initiatief voor verbetering en het openstaan voor leren van anderen. Dit leidt tot verbeterde prestaties, een groter scala aan vaardigheden en een positieve invloed op persoonlijke en professionele groei.
 

Sterktes benutten en zwaktes ontwikkelen:

Het coachen van zelfontwikkeling is een cruciale stap in het streven naar persoonlijke groei en professioneel succes. In de individuele begeleiding en coaching sessies richten we ons specifiek op het ontwikkelen van de competentie zelfontwikkeling, waarbij we interactief aan de slag gaan met belangrijke gedragscriteria.

 • Een essentieel aspect van zelfontwikkeling is het hebben van inzicht in onze eigen sterktes en zwaktes. Dit vereist zelfreflectie en eerlijke evaluatie van onze vaardigheden en eigenschappen. Samen met een coach verkennen we deze aspecten en identificeren we gebieden waarin we kunnen groeien en verbeteren.
 • Een ander belangrijk gedragscriterium is het vermogen om zelf met voorstellen te komen voor te ontwikkelen aspecten. Dit toont initiatief en proactief denken in termen van zelfverbetering. Samen met de coach identificeren we specifieke doelen en stellen we een actieplan op om deze doelen te bereiken.
 • Daarnaast is het vragen van informatie bij anderen over onderwerpen waar we minder van weten een waardevolle vaardigheid binnen zelfontwikkeling. Door open te staan voor de kennis en ervaring van anderen, vergroten we ons begrip en kunnen we nieuwe perspectieven ontdekken. De coach ondersteunt ons bij het identificeren van relevante bronnen en het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden om informatie te vergaren.

 

Het coachen van zelfontwikkeling biedt een gestructureerde en ondersteunende omgeving om bewustzijn, groei en potentieel te ontwikkelen. Het stelt ons in staat om ons persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, wat resulteert in meer zelfvertrouwen, effectiviteit en succes in verschillende aspecten van ons leven.

 

Effectief gedrag:

In de begeleiding gaan we interactief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Zelfontwikkeling:

 

 • Het inzicht hebben in eigen sterktes en zwaktes.
 • Het zelf met voorstellen komen voor te ontwikkelen aspecten.
 • Informatie vragen bij anderen over zaken waar hij minder van weet.

 

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de coachee wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding:

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 6 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook professionele vaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Zelfontwikkeling kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op