bellen
Contact
Assertiviteit Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel traject: AssertiviteitGratis intakegesprek Coaching

 

Op je eigen manier voor jezelf opkomen:

Assertiviteit is een belangrijke eigenschap in je professionele leven. Het hebben van assertieve vaardigheden kan leiden tot een verbeterde communicatie, betere relaties en meer zelfvertrouwen. Coaching op assertiviteit kan dan ook van onschatbare waarde zijn voor iedereen die zijn assertiviteit wil vergroten. Tijdens deze coachingssessies gaan we actief aan de slag met het versterken van de volgende gedragingen die verband houden met de competentie assertiviteit:

 

 • Het geven van een duidelijk persoonlijk standpunt. Dit omvat het leren communiceren van je eigen mening en standpunten op een heldere en zelfverzekerde manier. Door je standpunten duidelijk te verwoorden, kun je anderen beter informeren en bijdragen aan een constructieve dialoog.
 • Het aangeven van wensen en behoeftes. Dit betekent dat je leert om je eigen behoeften en verlangens kenbaar te maken op een assertieve en respectvolle manier. Door je wensen en behoeften duidelijk te communiceren, vergroot je de kans dat anderen hier rekening mee kunnen houden en kun je werken aan het realiseren van je eigen doelen.
 • Nee kunnen zeggen. Hierbij gaat het erom dat je leert om grenzen te stellen en voor jezelf op te komen door op een assertieve manier 'nee' te zeggen wanneer dat nodig is. Door grenzen te stellen en je eigen belangen te beschermen, kun je voorkomen dat je overbelast raakt en kun je meer controle krijgen over je eigen leven

Tijdens de coachingssessies zullen we werken aan het versterken van deze gedragingen door middel van verschillende technieken en oefeningen. Samen zullen we werken aan het vergroten van je assertiviteit en het verbeteren van je interacties met anderen.
 
 
Onze coaching volgt altijd een op maat gemaakt plan die we samen met de coachee opstellen na een vrijblijvende intake. Het kan gaan om technieken om:

 

 • zelfvertrouwen te vergroten,
 • het stellen van grenzen,
 • het communiceren van behoeften en wensen,
 • en omgaan met weerstand en conflicten.

 

De coach zal je helpen om te begrijpen wat (sub)assertiviteit inhoudt en waarom het belangrijk is om dit te ontwikkelen en wat je tegenhoudt. Het belangrijkste doel van coaching van assertiviteit is het vergroten van je zelfvertrouwen en het vermogen om effectief te communiceren met anderen. Belangrijk hierin is dat het nieuwe gedrag wel bij je blijft passen, kortom authentiek is. Dit kan leiden tot betere relaties, een meer succesvolle carrière maar vooral een sterker zelfbeeld. Het is een investering in jezelf en kan leiden tot levenslange voordelen. Lees hier meer over subassertief gedrag.


Doel bij de begeleiding op Assertiviteit:

Leren voor jezelf op te komen en de durf en rust te ontwikkelen om comfortabeler confrontaties aan te kunnen gaan.

 

Effectief gedrag:

In de begeleiding gaan we actief aan de slag met het volgende gedrag van de competentie Assertiviteit:

 • Het geven van een duidelijk persoonlijk standpunt.
 • Het aangeven van wensen en behoeftes.
 • Nee kunnen zeggen.
 • Het 'en public' opkomen voor de eigen mening.
 • Accepteren en geven van feedback. 

De begeleiding en coaching heeft een krachtige, effectieve formule waarbij de deelnemer wordt uitgenodigd, vriendelijk geprikkeld en geïnspireerd om op een actieve manier te leren.

 

Een individueel traject kunnen we, afhankelijk van de vraag, aanbieden als Persoonlijke begeleiding of als Coaching:

 

Persoonlijke begeleiding:

 • Bij persoonlijke begeleiding gaat het om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 2 tot 4 afspraken.
 • De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met de te ontwikkelen competentie.
 • Onderwerpen die behandeld kunnen worden in persoonlijk begeleiding zijn meestal individuele competenties, maar ook professionele vaardigheden of bepaalde gesprekstechnieken kunnen hiermee ontwikkeld worden.

 

Coaching:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • De belangrijkste onderwerpen in ons coachtraject zijn begeleiding bij management taken, loopbaanvraagstukken, (dreigende) burnout, outplacement, leidinggeven en het leren omgaan met fysieke en psychische beperkingen in het werk.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Assertiviteit kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op