bellen
Contact
Leidinggeven taakgericht Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel: Leidinggeven taakgericht -

gratis intake knop

 functioneel en praktisch

Gratis intakegesprek Coaching

Gratis intakegesprek Coaching

 

Duidelijke verwachtingen, vertrouwen en feedback:

De coaching van de leidinggevende die zich wil ontwikkelen in taakgericht leidinggeven streeft naar het effectief beheren van teams, voortgangsbewaking en het behalen van resultaten. Essentiële aspecten van deze aanpak zijn:

 

 • Het helder communiceren van verwachtingen aan je medewerkers legt de basis voor succes. De coach begeleidt leidinggevenden bij het duidelijk definiëren van taken en doelen, wat resulteert in duidelijkheid en richting voor je team.
 • Regelmatig positieve feedback geven om te waarderen versterkt het moraal en de motivatie van je medewerkers. De coaching richt zich op het ontwikkelen van een positieve feedbackcultuur die bijdraagt aan betrokkenheid en prestaties.
 • Het vermogen om op constructieve wijze negatieve feedback te geven wanneer dat noodzakelijk is toont een evenwichtige aanpak. De coach helpt leidinggevenden bij het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden voor zowel complimenten als correcties.
 • Leidinggevenden die taakgericht leiderschap willen verfijnen, besteden ook aandacht aan tegenslagen en uiten vertrouwen in medewerkers om veerkracht en betrokkenheid te stimuleren. De coach begeleidt je bij het opbouwen van vertrouwen en het omgaan met uitdagingen.

 

In de coaching ontwikkeld de leidinggevenden zich in taakgericht leiderschap door duidelijke communicatie, positieve en negatieve feedback, en aandacht voor tegenslagen. Dit leidt tot verhoogde prestaties, betrokkenheid en groei van het team.

Ontwikkelvraag bij het leidinggeven:

Herken je één of meerdere van de onderstaande dilemma’s bij de competentie taakgericht leidinggeven, dan kan ons individueel traject je helpen:

- Ik kom er steeds weer achter dat afspraken niet worden nagekomen.

- Ik ben de ‘spin in het web’ en dat is soms echt te druk.

- Hoe kan ik duidelijker zijn in wat  ik verwacht en hoe kan ik heldere feedback geven?

Heb je wellicht een andere ontwikkelvraag bij deze competentie? Mail die aan ons en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

 

Onze ontwikkelmethode

Uit ervaring weten we dat competentiegedrag van taakgericht leidinggeven is opgebouwd uit verschillende niveaus. Kennis en vaardigheden, overtuigingen, motivatie en persoonlijke eigenschappen. Onze methode geeft met behulp van 5 ontwikkelstappen inzicht op welk gedragsniveau verandering wenselijk of noodzakelijk is.

 

Ontwikkelstappen

Je doorloopt in het individuele traject  5 ontwikkelstappen waardoor je van inzicht tot de uiteindelijke borging van het nieuwe gedrag komt.

 • Ontwikkelvraag uitdiepen: In welke situaties kun je de competentie verbeteren? Wat gaat er precies mis en sinds wanneer? In hoeverre past de competentie bij jou als persoon en vanuit welke overtuigingen handel je?
 • Doel bepalen: Je stelt vast wat je precies wilt bereiken en wat je motivatie hiervoor is?
 • Verdiepen: Je verdiept je in deze fase in de kennis, vaardigheden, en overtuigingen die nodig zijn voor ontwikkeling van de competentie.
 • Toepassen: In deze fase oefen je met de geleerde kennis, vaardigheden en overtuigingen. 
 • Borgen: De borgfase ondersteunt je bij het in de praktijk blijven toepassen van je nieuwe kennis, vaardigheden en overtuigingen. Je gaat na waar mogelijke belemmeringen liggen en je pakt deze actief aan. 

 

Individueel traject Leidinggeven Taakgericht :

 • Bij individueel traject gaat het meer om het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 6 afspraken.
 • Het individuele traject wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met leidinggeven.
 • Onderwerpen die behandeld worden in het individuele traject zijn de competentie Taakgericht leidinggeven en de bijbehorende specifieke vaardigheden.
   

Coaching leidinggeven taakgericht:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor het coachen op Taakgericht leidinggeven zetten wij onze Managementcoach in: bij het coachen van managers en leidinggevenden ligt de nadruk vooral op de knelpunten die vaak voorkomen in een managementfunctie. Je kunt hierbij denken aan versterking van leiderschap en het verbeteren van resultaten, maar ook prioriteiten stellen en duidelijkheid verschaffen zijn regelmatig het onderwerp.

 

Effectief gedrag:

In de individuele begeleiding en coaching op leidinggeven taakgericht, gaan we functioneel en praktisch aan de slag met de volgende gedragscriteria van de competentie Taakgericht Leidinggeven:

 • Ervoor zorgen dat de medewerker weet wat er van hem verwacht wordt.
 • Positieve feedback geven zodra daar een aanleiding voor is.
 • Negatieve feedback geven als dat nodig is. 
 • Aandacht besteden aan tegenslag en vertrouwen uitspreken in de medewerker.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Taakgericht leidinggeven kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op