bellen
Contact
Leidinggeven Coaching
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Coaching / Individueel: Leidinggeven Gratis intakegesprek Coaching

 

Ontdek je eigen stijl:

Coachend leidinggeven is een krachtige aanpak die leiders helpt om het volledige potentieel van hun team te benutten. Belangrijke aspecten van deze aanpak worden hier onder de loep genomen:

 

 • Het helder zijn in de doelen en verwachtingen creëert een cultuur van betrokkenheid. De coach helpt je om medewerkers aan te moedigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun werkzaamheden en prestaties.
 • Het vaststellen van duidelijke, specifieke en uitdagende ontwikkeldoelstellingen voor je medewerkers stimuleert individuele groei. De coaching richt zich op het formuleren van doelen die je medewerkers uitdagen en motiveren om zichzelf te ontwikkelen.
 • Het vermogen om veel vragen te stellen en medewerkers zelf oplossingen te laten formuleren bevordert zelfsturing en probleemoplossing. De coach helpt je om gesprekken te sturen via vragen, waardoor medewerkers worden aangemoedigd om zelf actief na te denken en oplossingen te vinden en zo zelfredzamer worden.

 

Leidinggevende die coachend willen leiden, bouwen aan een cultuur van verantwoordelijkheid, individuele groei en zelfsturing. Dit leidt tot empowered teams, continue ontwikkeling en verbeterde resultaten voor de organisatie.

 

Ontwikkelvraag

Herken je één of meerdere van de onderstaande dilemma’s bij de competentie coachend leidinggeven, dan kan ons individueel traject je helpen:

- Ik wil op een goede manier in gesprek zijn over prestatie en motivatie.

- Ik wil mijn medewerkers kunnen uitdagen op hun kwaliteiten.

- Hoe voorkom ik dat ik te veel invul en richting geef in het gesprek?

Heb je wellicht een andere ontwikkelvraag bij deze competentie? Mail die aan ons en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

 

Onze ontwikkelmethode

Uit ervaring weten we dat competentiegedrag van coachend leidinggeven is opgebouwd uit verschillende niveaus. Kennis en vaardigheden, overtuigingen, motivatie en persoonlijke eigenschappen. Onze methode geeft met behulp van 5 ontwikkelstappen inzicht op welk gedragsniveau verandering wenselijk of noodzakelijk is.

 

Ontwikkelstappen

Je doorloopt in het individuele traject 5 ontwikkelstappen waardoor je van inzicht tot de uiteindelijke borging van het nieuwe gedrag komt.

 • Ontwikkelvraag uitdiepen: In welke situaties kun je de competentie verbeteren? Wat gaat er precies mis en sinds wanneer? In hoeverre past de competentie bij jou als persoon en vanuit welke overtuigingen handel je?
 • Doel bepalen: Je stelt vast wat je precies wilt bereiken en wat je motivatie hiervoor is?
 • Verdiepen: Je verdiept je in deze fase in de kennis, vaardigheden, en overtuigingen die nodig zijn voor ontwikkeling van de competentie.
 • Toepassen: In deze fase oefen je met de geleerde kennis, vaardigheden en overtuigingen.
 • Borgen: De borgfase ondersteunt je bij het in de praktijk blijven toepassen van je nieuwe kennis, vaardigheden en overtuigingen. Je gaat na waar mogelijke belemmeringen liggen en je pakt deze actief aan.

  

Individueel traject Coachend leidinggeven:

 • Bij een individueel traject gaat het meer om het ontwikkelen van praktische vaardigheden.
 • In individuele gesprekken worden knelpunten geanalyseerd en worden de vaardigheden geoefend, eventueel met gebruik van video.
 • Voorafgaand en tussen de afspraken door krijgt de deelnemer opdrachten waarmee in de praktijk kan worden geoefend. Doorgaans omvat individuele begeleiding 6 afspraken.
 • Het individuele traject wordt verzorgd door één van onze adviseurs, trainers of coaches (afhankelijk van de vraag) die ervaring heeft met leidinggeven.
 • Onderwerpen die behandeld worden in het individuele traject zijn de competentie coachend leidinggeven en de bijbehorende specifieke vaardigheden.
   

  Coaching Coachend leidinggeven:

 • Individuele coaching zetten we in bij meer complexe vraagstukken en bij aan iemands persoonlijkheid gerelateerde vraagstukken.
 • We hebben een vast team van twintig ervaren coaches welke zorgvuldig zijn geselecteerd op ruime coachervaring, bewezen succesvolle coachingstrajecten, vakopleiding, specialisatie en persoonlijke aanpak. Hierdoor lukt het altijd om de juiste coach te matchen op uw specifieke vraag.
 • Voor het coachen op coachend leidinggeven zetten wij onze Managementcoach in: bij het coachen van managers en leidinggevenden ligt de nadruk vooral op de knelpunten die vaak voorkomen in een managementfunctie. Je kunt hierbij denken aan versterking van leiderschap en het verbeteren van resultaten, maar ook prioriteiten stellen en duidelijkheid verschaffen zijn regelmatig het onderwerp.

 

Effectief gedrag:

In de individuele begeleiding en coaching gaan we o.a. aan de slag met de volgende gedragscriteria van de competentie Coachend Leidinggeven:

 • De medewerkers zoveel mogelijk aanspreken op hun verantwoordelijkheden.

 • Duidelijke, specifieke en uitdagende ontwikkeldoelstellingen aan uw medewerkers stellen.

 • Veel vragen stellen en hooguit suggesties voor oplossingen geven: laat de medewerker zelf de oplossing formuleren.

 

Duur: intake, tests en zes sessies

- Voorafgaande aan het traject is er een vrijblijvende intake met de kandidaat van een uur.
- Het traject bestaat in basis uit zes sessies van 1,5 uur en een ontwikkelassessment bestaande uit twee tests.
- De doorlooptijd van het traject is ca. 3 maanden.

 

Kosten: klik op tarieven voor:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Kleine groepen
 • Workshop
 • Training
 • Competentietheater

 

Gratis intakegesprek

Maak meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met één van onze coaches of bel nu direct met 030-6062711 en verken samen je coachvraag. Na dit gesprek ontvang je een voorstel voor het traject en bij akkoord kunnen we het traject direct starten. 

 

De competentiecoaching Coachend leidinggeven kunnen we ook aanbieden voor groepen als workshop, training of cursus.

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op