bellen
Contact
Leidinggeven aan gedrag Trainingen
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Training Leidinggeven aan gedrag

Introductie

In een organisatie werken medewerkers, al deze medewerkers verschillen van elkaar en tonen allemaal verschillend gedrag. Dit gedrag kan de oorzaak zijn van vele successen, maar gedrag kan ook de oorzaak zijn van vele problemen. In de training leidinggeven aan gedrag gaat u aan de slag met verschillende stijlen leidinggeven en leert u wanneer u welke stijl kunt toepassen. U leert om te gaan met de verschillende soorten gedrag die u dagelijks tegenkomt in een organisatie. Welk gedrag heeft nu welk effect en hoe kun je, als leidinggevende, hierop reageren. Door gedrag te herkennen kun je medewerkers op de juiste manier sturen en daarmee op de juiste manier stimuleren en motiveren.

 

Doel van de training

Gedrag komt in iedere organisatie voor. In deze training leer je verschillende soorten gedrag te herkennen en leer je tevens hoe je hiermee doeltreffend kunt om gaan.


Leidinggeven aan gedrag bepaalt het succes van de organisatie

Onze aanpak
De deelnemers leren tijdens de training vooral door zelf te oefenen, door het observeren van anderen en door het geven en ontvangen van feedback van de trainer en van de andere deelnemers. Onze werkwijze is pragmatisch en actiegericht waarbij wij de deelnemers de mogelijkheid geven om dingen ánders te DOEN dan ze gewend zijn.

  • Creëren van een open, veilig en vertrouwelijk leerklimaat.
  • Aandacht voor ieders individuele leerdoelen.
  • Veel oefenen (= doen) en intrainen van de competenties en daarmee samenhangende vaardigheden.

 

Onderwerpen en competenties die in de training aan bod komen:

  • Gedrag, wat is dat eigenlijk?
  • Hoe ga je om met gedrag?
  • Sturen op, aan, of met gedrag.
  • Verschillende stijlen van leidinggeven.

 

De trainer en acteur
De training wordt geleid door een ervaren trainer en trainersacteur. Onze trainers zijn gedreven gedragstrainers met ruime ervaring in het trainen op specifiek gedrag en het ontwikkelen van competenties. De focus van onze trainers ligt op de individuele ontwikkeling, experimenteren met nieuw gedrag en het doen. De trainer bewaakt de relatie met de doelstellingen en de wensen van de opdrachtgever, de individuele leerdoelen, hij observeert het gedrag, faciliteert de nabespreking en zorgt voor de terugkoppeling naar de opdrachtgever achteraf.

De acteur is in staat om praktijksituaties van de deelnemers herkenbaar na te spelen en reageert voortdurend op het gedrag van de deelnemers. De deelnemers ervaren op deze manier direct welk effect hun gedrag (verbaal en non-verbaal) heeft. Onze acteurs hebben ruime ervaring in het toepassen van technieken uit het improvisatietheater en theatersport in trainingen. Ze inspireren deelnemers op een stevige manier, met aandacht voor de mens, resultaat en leerplezier. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers lef krijgen om situaties uit te proberen en dat de deelnemers met meer energie, meer faalplezier, meer zelfvertrouwen en meer interactie in de training staan.


Op maat & InCompany
Competentieworkshop biedt standaard maatwerk en dit betekent dat wij altijd de inhoud van de training afstemmen op de wensen van de klant.

 

Kosten: klik op tarieven voor meer informatie.

 

Deze training is gerelateerd aan onze workshops leidinggeven aan teams en taakgericht leidinggeven.

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op